pühapäev, 15. aprill 2018

Päris hea kommentaar Eesti endiselt nõunikult Jeffrey Sachs'ilt, miks USA peaks Süüriast välja tulema ja lõpetama kõik pommitamised


Eesti valitsuse endine nõunik, USA Columbia ülikooli professor Jeffrey Sachs räägib, et see oli algusest peale 7 aastat tagasi CIA ja Saudi Araabia operatsioon, et Süürias vahetada võim ja kukutada al-Assad. Ent sellega ei saadud hakkama, mistõttu on Süürias nüüd sees nii Venemaa kui Iraan, samuti ISIS.

USA keeras Obama ajal Süürias jama kokku ja nüüd oleks parem taanduda sellest, kuna midagi head pole USA sekkumised kaasa toonud - need on teinud olukorra ainult hullemaks. Seetõttu soovitab Sachs lõpetada ka igasugu pommitamised Süürias, kuna need muudavad olukorra ainult hullemaks.

USA algatatud sõja tõttu Süürias on hukkunud juba 500 000 inimest ja kodust sunnitud pagema 10 miljonit inimest. Aitab, ütles Sachs, minge välja! Tema väitel tahtis Trump välja minna, aga USA ametivõimud olid vastu.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

assadi isik on lähis-ida regioonis jalus eelkõige iisraelil, ja näib nagu neil oleks piisav võimelus usa presidenti munadest pigistada.
parem, kui see nii poleks.