pühapäev, 15. aprill 2018

Vana kommunist Ansip on Brüsselis täiesti ebaõnnestunud - teda on oodata tagasi Eestisse

Väljavõte votewatch.eu veebist.

Aeg läheb ruttu - varsti ongi 5 aastat Euroopa Parlamendi valimistest möödas ja juba aasta aja pärast, 2019. aasta maikuus on uued valimised. Eesti puhul on kindlasti huvitav see, et suurte lootustega Brüsselisse saadetud ja Euroopa Komisjoni asepresidendi koha sisse võtnud Andrus Ansip on seal täiesti põrunud. Erinevalt Eestist, kus ta oli väga bravuurikas, ei paista ta Brüsselis millegagi silma ja otse loomulikult teda kusagil ei mainita ega temast ei räägita. Ilmselt ei taheta seal vana kommunistiga tegelemist teha - sest mine sa neid tea. Kallas, samuti vana kommunist vähemalt äratas tähelepanu seoses Islandi vulkaanituha ja sellega seotud kaosega lennunduses, aga Ansip - täielik null, tühi koht.

Nagu näitab votewatch.eu värske uuring, siis Ansipit võimaliku uue Euroopa Komisjoni juhina isegi ei mainita. Favoriidid on Brexiti kõneluste eestvedaja, prantslane Michel Barnier, kellele järgnevad taanlanna Margarete Vestager, prantslanna Christine Lagarde ja soomlane Jyrki Kaitainen. Muide, Katainen on samamoodi asepresident nagu ka Ansip, ja teda peetakse üheks peamiseks favoriidiks.

Mis sellest siis järeldada? Kõigepealt seda, et vana kommunist Ansip on Brüsselis põrunud ja tuleb ilmselt tagasi. Ja kui Reform Eestis valimised võidab järgmisel kevadel, juhul kui järjekordne asendusesimees Kaja Kallas vahepeal midagi kihva ei keera, siis tuleb Ansip uuesti tagasi Eesti riiki juhtima. Umbes nagu Putin Venemaal, kes tegi ka vahepeal väikse pausi, kuna järjest mitu korda ei või. Eestis sellist keeldu pole, aga rahval sai Ansipist vahepeal villand. Nüüd oodatakse teda juba tagasi, sest ega vanast kommunistist paremat pole Eestit juhtima võtta. Brüsselisse ei kõlba, aga Eestit juhtima kärab küll. Pealegi on Eesti laiemas plaanis linnaosa mõõtu riik ja ühe linnaosa vanem võib Ansip vabalt olla.

Valitsuse teevad ilmselt siis Savisaarest vabanenud Keskerakond ja Reformierakond, kes istuvad Brüsselis kahekesi ühes ja samas fraktsioonis ja nagu nutikamad eestlased on tabavalt märkinud, on ühe p***e kaks kannikat. Keski ja Reformi koostööd tegemast segas Savisaar, kelle kõrval kahvatub Eestis iga poliitik, isegi Ansip, aga nüüd kus Savisaar on mängust väljas, saab Ansip sirge seljaga tagasi tulla ja oma vana koha riigi eesotsas sisse võtta. Kaja Kallas pagendatakse ilmselt uuesti tagasi Brüsselisse, sest nagu te võite aru saada, siis kaks kõva kivi head jahu ei jahvata ja Ansip enda kõrval Kallast, olgugi et vana Kallase tütart näha ei taha.

Euroopa Parlamendist veel niipalju, et järgmises koosseisus enam inglasi pole, seetõttu väheneb parlamendi liikmete arv 50 võrra ja ülekaalukat võitu prognoositakse Euroopa Rahvapartei fraktsioonile, kuhu Eestist kuulub IRL. Nii et Euroopat valitseb IRL, mida aga kahjuks ei saa öelda Eesti kohta, sest Eestis pole IRL-ile suudetud pärast Laari kõrvalejäämist asjalikku liidrit leida. EKRE tõus Eestis tuleb puhtalt IRL-i nõrkusest. Olgu veel lisatud, et Soomes on sealne IRL, parempoolsete vaadetega koonderakond Kokoomus kõige suurem ja populaarsem erakond, kelle esindaja on nii vabariigi president, Euroopa Komisjoni liige kui ka Helsingi linnapea.

Baltimaade juhtidest on Euroopas kõige tegijam Leedu naksakas president Dalia Grybauskaite, kes on küll samuti vana kommunist, aga teinud tipptasemel teadust ja oli Balti juhtidest kõige sõnakam kohtumisel USA presidendi Donald Trumpiga ja kes on, muide, üks peamisi favoriite Euroopa Liidu presidendi kohale Donald Tuski asemele. Üldse paistab, et Euroopas on naisjuhtidel rohkem lööki kui meestel. See võib tulla sellest, et Euroopa mitteametlik juht on samuti naine - Saksamaa kantsler Angela Merkel.


6 kommentaari:

Priit ütles ...

Inno,
olen - vahelduva huviga- jälginud Teie blogi juba pikemat aega.
Paistab, et teil ei ole midagi teha.
Tööle minna te ei soovi - ripute Eesti sotsiaaltoetussüsteemi "nisa otsas".
Suhteliselt noor, terve mees.
Teid tuleks sõjaväkke võtta.
Teiesuguseid on ilmselt rohkemgi, saaks kokku korraliku pataljoni või isegi rügemendi.
CV-desse karpi ja Mihkel Kunnuse juhtimisel üle idapiiri.
Siis oleks teist ka kasu.

Anonüümne ütles ...

Jah, teeme aga kõigist sõdurid. Teeme sellise sõjariigi nagu oli näiteks Sparta. See oleks Eesti Nokia lõpuks ometi.

Anonüümne ütles ...

Ja Juulist saab järgmine president !

Inno ütles ...

Juuli presidendina tekitaks kindlasti üle maailma elevust.

Anonüümne ütles ...

Ega ta praegust olluliselt kehvem poleks ja Eesti saaks kindlasti pildile rohkem kui kunagi varem.

Inno ütles ...

Ta oleks mõjukuselt võrdväärne Meriga, praegusest ja eelmisest kahest kindlalt üle.