teisipäev, 26. juuni 2018

Kas Trump tõmbab USA väed Vene piiri äärest välja?

Väljavõte Politico veebist.

Välispoliitilisel rindel on läinud viimasel ajal läinud väga palavaks ja suureks rabelemiseks. Millest see tuleb? Politico allikate väitel tahab Trump kangesti kohtuda Putiniga ja kardetakse, et ta teeb kompromisse. Pole raske arvata, mis need võivad olla: USA vägede tagasitõmbamine Vene piiri äärest, see on siis kaasa arvatud Eestist.

Ilmselt tähendab see NATO laialisaatmist, vähemalt senisel kujul. Prantsusmaa eestvedamisel ongi juba loomisel mini-NATO, kus osaleb Eesti, aga kus pole ühtegi teist Ida-Euroopa riiki.

Ilmselt siiski Eestil ei lasta alustada sõda Venemaaga, milleks Eestis on viimastel aastatel valmistutud ja asi laheneb rahumeelselt. Nii nagu ei lasta kahel Koreal omavahel karvupidi kokku minna, kuigi sealgi oleks sõjahuvilisi küllaga.

Võimalik, et selle, USA vägede tagasi tõmbamisega asi piirdubki ja see oleks Eestile isegi hea, sest jääb ära palju kardetud 0-kodakondsus ning kakskeelsus. Ilmselt lepitakse kokku ka Ukraina jagamises ja sanktsioonide kaotamises. Mis on kokkuvõttes Eestile kasulik, sest Eesti on kaotanud sanktsioonidest kõige rohkem terves maailmas.

Eestile sunnitakse vägisi peale soometumine, aga kas see ongi kõige halvem variant? Soomel on läinud väga hästi ja seal on inimesed maailmas kõige õnnelikumad.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

USA vajab hädasti Venemaad "kurjuse "riigina! Venemaa oma tohutu territooriumi, maavaradega ja võimsate sõjajõududega ning EL oma arenenud tööstusega moodustavad lähitulevikus majandusühenduse, mis ületab USAd, tõrjudes selle maailmaareenil alles kolmandaks superjõuks. Ettepoole jäävad Hiina ja EL+Venemaa. Kuidas USA sellegqa lepib ja mida ette võtab, et seda ei juhtuks, saame näha.Ilma visa võitluseta USA oma positsiooni ei saa loovutada. Venemaa liitumine Euroopa Liiduga tähendaks ka USA sõjaväebaaside (okupatsioonivägede) lahkumist Euroopast. Põhilisteks USA relvadeks Venemaa takistamiselEuroopa Liiduga liitumisel jäävad NSA ja LKA, pluss igasugune diplomaatiline ja majanduslik tegevus.Dollar kaotab oma positsiooni maailmarahana. Eestil oleks viimane aeg valida maailmaareenil "Õige" pool!

Apoliit ütles ...

Ukraina peaks jagama demokraatia reeglite järgi. See tähendab arvestades paikkonna rahva arvamust.
Mäletamist mööda oli Kohvikus 2012 värviline kaart uurimistulemustest, millest ilmnes, et kogu Ida-Ukraina elanikkond igatses Venemaa kuuluvusse.