teisipäev, 3. juuli 2018

Postimees ostab üles ajakirjandustippe

Vilja Kiisler liitub Postimehega. Väljavõte Postimehe veebist.

Tahaks tunnustada Margus Linnamäge. Öeldagu tema kohta mida iganes, aga ta on lõpetanud ligi 20 aastat kestnud vindumise Eesti ajakirjanduses. See suur vindumine tõi kaasa terve riigi mandumise ja stagnatsiooni. Nimelt leppisid 1997. aastal Eesti ajakirjandusturu ära jaganud Bonnier ja Schibsted omavahel kokku ning pärast seda algas totaalne allakäik. Kokkuleppe tuum oli selles, et ajakirjanikke üksteiselt üles ei osteta, töötajate palgad külmutati. Konkurentsiamet seda kahjuks läbi ei närinud, kõigel lasti sündida. Paljud väljaanded kaotati ära või pandi omavahel kokku. Paljud head ajakirjanikud lasti lahti, sest konkurents kadus ära. Hiljem küll ostis Luik Ekspress Grupi Bonnierilt tagasi, aga kokkulepped jäid jõusse. Alles nüüd, kui Linnamäe Schibstedilt Postimehe ära ostis, hakkas jää liikuma. Kahe grupi vahel on tunda meeldivat pinget, mis peabki olema normaalses konkurentsiolukorras. See on hea nii ajakirjandusele kui tervele Eestile.

Ajakirjandus on terve ühiskonna peegel, andes suuna ette tervele ühiskonnale. Kui ajakirjandus kidub, kidub ka ühiskond.

Taas on tunda vabamat hingamist ja õhku. Äripäevast tõmmati ära ainus ajakirjanik, kelle sõna maksab. Ning muidugi Päevalehe raudvara Kärt Anvelt - liigub samuti Postimehe gruppi.

Isegi kui sealt midagi ei tule, on hea, kui toimuvad mingid liikumised. Sellist asja pole olnud viimased 20 aastat Eesti ajakirjanduses.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tippe jääb järjest vähemaks!
https://www.ohtuleht.ee/885799/ajakirjanik-kullike-roovali-suri-parast-pikka-haigust