kolmapäev, 13. juuni 2018

Tähelepanu, tähelepanu!!! Väga oluline teadaanne puuetega laste osas!!!


Vabaerakonna fraktsioon esitab täna Riigikogu juhatusele eelnõu ettepanekuga muuta puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seadust. Ettepanek on suurendada puudega laste toetusi tasemeni, et tagatud oleks nende iseseisev toimetulek, sotsiaalne hakkamasaamine ja tervetega võrdsed võimalused, toob välja Vabaerakonna saadik ning Riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees Monika Haukanõmm.

Vabaerakonna fraktsiooni ettepanek on kahekordistada keskmise puudega lapse toetus ehk tõsta see seniselt 69,04 eurolt 138,08 eurole. Raske puudega lapse toetus soovitakse eelnõuga kahekordistada ehk tõsta see seniselt 80,55 eurolt 161,10 eurole. Sügava puudega lapsele mõeldud toetus suureneks eelnõu vastuvõtmisel kolm korda ehk seniselt 80,55 eurolt tõuseks toetus 241,65 eurole."

No mis ma oskan selle peale öelda? Ma ütleks seda, et lõpuks ometi kõneleb puuetega laste osas Riigikogus INIMESE hääl. Lõpuks ometi näeb keegi puuetega lastes samuti INIMESI. Ja kurb, et seda ei ole tehtud varem. Et mitte ükski teine erakond ei tulnud selle mõtte peale varem.

Ja - seda hääletust jälgin ma erilise huviga. Kui leidub mõni erakond, kes julgeb sellele vastu olla, siis... Noh, tuld ja tõrva tema pihta siis igavesti! :D 

Pildil Juulike. Temasugustel ööpäevaringset hooldust vajavatel lastel on lootust hakata saama senise 80 euro asemel 241, 65 eurot kuus. Sügava puudega laste suhtes ongi riik kõige ebaõiglasem olnud, kuna on siiamaani maksnud neile sendipealt sama palju kui märksa vähem hooldust vajavatele raske puudega lastele.