teisipäev, 24. juuli 2018

NB! Trump eraldab 12 miljardit (!!!) dollarit põllumeestele, kes saavad kaubandussõjas kahju



Praegu käivad maailmas kaubandussõjad. USA kehtestab eri maadele kaitsetolle ja nood kehtestavad vastu. Nüüd eraldab USA president Donald Trump 12 miljardit dollarit põllumeestele, kes saavad kaubandussõjas kahju.

Tuletame nüüd meelde, kuidas käituti Euroopa Liidus. Euroopa Liit kehtestas Venemaale sanktsioonid ja Venemaa kehtestas vastu. Tegemist oli klassikalise kaubandussõjaga, kus kõige suurem kahjusaaja oli Eesti. Ja NB! Eesti põllumeestele ei hüvitatud mitte punast krossigi! Mäletate, Eesti talunikud hävitasid oma piimakarjad, sest piima polnud kuhugi müüa, hind kukkus praktiliselt nulli, ja mitte keegi neid inimesi ei aidanud. Lihtsalt lasti sadade ettevõtjate elutööl hävida.

Selle kõrval jätkub ülekohus ja ebaõiglus, kus Eesti talunike saadavad toetused on teiste riikide omadest kuni 10 korda väiksemad. Ja kõik nad peavad ühel ja samal turul omavahel konkureerima, seda olukorras, kus klimaatilised tingimused on Eestis palju kehvemad. Soomes kompenseeritakse seda vahet kõrgemate toetustega juba aastaid, Eestis aga mitte.

Väga julmalt käitub Euroopa Liit eestlastega. Vaadatakse pealt ühe rahva hävinemist.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

EL ongi üks variseride punt. Kahju et meie valitsus sellest aru ei saa.