laupäev, 21. juuli 2018

Virginia Woolf kardab iseennast


Kirjutasin siin just, et Eestis on naise kõige suurem vaenlane teine naine. Nüüd on see ära tõestatud: Irja visati feministide Virginia Woolfi Facebooki grupist välja (ja blokeeriti grupi jälgimine) selle eest, et mina olen kirjutanud kunagi 10 aastat tagasi blogis mingid postitused, mis selle grupi administraatoritele ei meeldinud. Ehk siis naist karistati mehe pattude pärast. Keskaeg on vist tagasi.

Sellele eelnesid grupis Irja suhtes isiklikud rünnakud, midagi nõia-protsessi laadset. Loobiti virtuaalsete kividega. Lõpuks löödi risti.

Mis näitab, et grupp töötab oma põhimõtetele või üldse feministlikule ideaalile vastu. Mis omakorda näitab, et Eestis on naise kõige suurem vaenlane mitte mees, nagu püüavad väita palgalõhe jms jutlustajad, vaid eelkõige teine naine. Naised ei lase naistel paremat elu hankida, nii lihtne see ongi. Ja siis ongi võimalik absurdne olukord, et kui naised on demokraatlikus ühiskonnas enamuses, siis pole neil tegelikult mingit võimu, et oma elu parandada. Naised kannatavad teiste naiste ülekohtu pärast, nagu nüüd Irja.

Kui küsite, kes siis naisi üldse toetavad sellises olukorras, siis naisi toetavad mõned hullud mehed nagu mina. :)

Kommentaare ei ole: