pühapäev, 7. oktoober 2018

Esimese iPhone'i aku peab ikka vastu nädal aega


Võtsin uuesti kasutusele esimese iPhone'i, mis sai soetatud 10 aastat tagasi USA-st ja mis üllatav - aku peab ikka vastu, ja seda nädal aega.

Mäletate veel, Nokia akud pidasid ka vastu nädal aega. Aga nüüd uued telefonid kestavad vaevalt 1 päeva.

Kõige rohkem igatsengi seda, et aku rohkem vastu peaks. Oma viimast iPhone'i, mis oli 5S pidin laadima lausa mitu korda päevas. Külmaga aga kustus iPhone'i aku mõnekümne minutiga. Eesti oludes on uus iPhone täiesti mõttetu vidin. Nüüd kasutan Nokiat, mis kannatab paremini külma, aga ikka üle ühe päeva välja ei venita, isegi standby režiimil. Aga 10 aasta vanune iPhone nädala aega! Kas te kujutate ette!

Ma arvan, et kui Apple oleks tulnud välja 10 aastat tagasi oma praeguste mudelitega, poleks keegi neid ostnud. Ja veel mis hinnaga. Esimene iPhone maksis ligi 500 dollarit, ja aku pidas vastu nädala, nüüd uued mudelid üle 1000 dollari ja aku ei kesta poolt päevagi.

Rääkimata sellest, et esimene iPhone mahtus ilusti taskusse, aga uued mudelid sarnanevad rohkem iPadiga, mille jaoks peab eraldi portfelli kaasas kandma.

Tegelt kahju, et Jobs ära suri, pärast teda on Apple alla käinud. Elatakse puhtalt vanast rasvast veel. Sama häda oli Nokiaga, enne kui ära kustus. Kui praegu tuleks keegi turule telefoniga, mille aku peab vastu nädala, oleks iPhone'iga kööga.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

On täiesti olemas ka suure akuga nutitelefonid , üks näide -
https://oketekno.com/wp-content/uploads/2018/01/Ulefone-Power-3-Max.jpeg