reede, 19. oktoober 2018

Kelle jaoks Brexit, kelle jaoks mitte...


Eestis räägitakse muudkui Brexitist, aga nagu näete, siis Saksamaal võetakse asja rahulikult - saab Inglismaaga niisamagi kokku leppida.

Ehk siis: Ida-Euroopale, kaasa arvatud Eestile on jälle hambasse puhutud. Brexiti-juttu oli vaja selleks, et ELi eelarvet kokku tõmmata ja Eesti-sugustele mahajäänutele vähem maksta (lor: üldse enam mitte maksta). Ning Eestis oldi sellega loomulikult nõus - vabatahtlikult. Nii nagu oldi 1941. aastal Eestis nõus vabatahtlikult maha tapma kõik Eestisse jäänud eestimeelsed juudid. Kõik, viimseni, kaasa arvatud sülelapsed.

Praegu käib sama mäng, ainult et ohvrid on eestlased ise. Eesti juhid on ühed lollid tõprad, midagi muud pole öelda. Nii kui nad välismaale lased, nii on valmis oma kodumaa maha müüma.

Olgu veel lisatud, et Venemaaga käib sama mäng: sanktsioonide tõttu on Eestil kaubavahetus null, aga Saksa autosid veetakse Venesse iga aastaga rohkem. Saksa- ja Prantsusmaa, isegi Soome suhtlevad Venemaaga nii nagu varem. Raha muudkui tuleb Venemaalt. Aga Eestis on sanktsioonid, ja rahapesu süüdistused.

Meenutab juba 1939-1940. aastat, mil Eesti juhid samamoodi rahvale näkku kusesid. Kui kaua lasevad Eesti juhid oma rahvast trööbata?

Kommentaare ei ole: