esmaspäev, 8. oktoober 2018

Tulekul on ISADE MÄSS?


Emad on juba ammu organiseerunud, aga nüüd paistab, et ka seni vait olnud isad on hakanud organiseeruma. Välja on käidud ettepanek korraldada ISADE MÄSS:

Hakkame mässama!
Alates jüripäevast organiseeerrime pideva 3-liikmelise piketi Toompeal, mis seisab seal niikaua, kui täidetakse nõudmised:
1) Elatisrahade süsteem kaotatakse
2) Lastetoetused võrdustatakse ja viiakse samale tasemele keskmise pensioniga, mis tagaks laste majansuliku üleskavatamise.
Organiseerume läbi FB: märksõnaks „ISADE MÄSS“

Päris põnev igatahes. Kas tunneli lõpus paistab tõesti valgus ja isad hakkavad ärkama?

Selline diskussioon arenes kommentaariumis:

3-lapse ema  /   16:05, 8. okt 2018
Et siis riik kasvatagu vastutustundetute vanemate lapsed üles? Eesti rahvas ja kultuur ei jää püsima, kui kodanikud niimoodi mõtlevad, aegade algusest saati on vanemad oma lapsi ise kasvatanud ja tihti ainsaks teenijaks peres oligi mees.
Mis meestega juhtunud on, et nad enam oma lapsi enam ülal pidada ei jõua? Emalt nõutakse võrdselt isaga, ema saab hakkama, aga isa ei saa? Milles asi?

3-lapse isa  /   16:20, 8. okt 2018
Kallid lasteemad. Kas te ise ei saa aru, et tänane süsteem on ühele poole totaalselt kaldu? Kas te peate seda õigeks ja õiglaseks, et 97% juhtudel määravad kohtud laste üleskasvatajaks ema ja isade roll on olla rahamaksja? Mis siis, kui ühel päeval tuleb näiteks poliitiline süsteem (islam), mis ütleb, et lapsed kuuluvad isale ja naise roll on olla rahamaksja. Kas sina 3-lapse ema oled võimeline oma palgast iga kuu 3x250euri eksmehe kontole tasuma? 
Kuna süsteem on teile väga kasulik, siis te muidugi ei taha näha tänast süsteemi meeste seisukoha pealt. Aga see pole jätkusuutlik...
Mehed lihtsalt ei taha enam teiega peresid luua ja lapsi teha. Ja jäätegi kuivale... Totaalselt!
Ja ärge arvake, et mustad mehed teile rahasid hakkavad maksma> neil on hoopis teine kultuur, mida te oma kõige hullemas unenäos ei suuda ettegi kujutada.
Ükspäev kasvavad teie pojad suureks ja satuvad ise hammasrataste vahele. Ja kui teie poeg ei suuda maksta, siis tullakse TEIE vara ja rahakoti kallale.
Te sate oksa, millel ise istute!

Ex-soomlane  /   09:20, 8. okt 2018
On huvitav vaatepunkt et näiteks Soomes ja USAs 2/3 lahutusest on naise algatusel / käivitama. See tähendab et riikides nagu Eesti ja USA kus elatise maksmine on kohustuslik ja kuid ei maksa, saab karistuse (Soomes mees või lihtsalt minna KELA ja ilmuta et andke mulle korter ja raha ja minna baari istuma), mehel on väga suur risk kaotada kõik kuid tema hakkab ehitama elu naisega. Kujuta ette et on mees,naine ja kolm last. Mees on bussijuht kelle palk on 750€ neto. Naine otsustab et tahab teise mehe kellel on suurem sissetulek ja varsti naine elab suures majas uue mehe ja bussijuhi lastega. Bussijuhi oleks vaja maksta 100% omast sissetulekust elatist. Kas arvate et maksab? Kuidas ja kus tema elab oma 0€ga? Ilmselt see ei huvita mitte kedagi. Aga see on kindel et keegi ei maksa 100% omast palkast, arvan et tegelikult on ainult neli varianti : a) ümbrikupalk b) välismaale tööle c) pargi pinkille Bock pudel käes d) enesetapp. Kes on sellise süsteemi ehitanud lääneriikides et mehel on seaduslikult kohutav risk mis realiseerub sekundis kuid naine nii otsustab, aga naisel on ainult õigused? USAs on veel nii et mehe on vaja maksta naisele elatist et tema elamise tase ei kuku madalamale kuid kuhu tema on mehega elades harjunud. MGTOW, küll need seadused hakkavad muuduma kuid noored mehed panevad streiki tööle. Mees võib elada ilma armastuseta aga naine ei. Ärge pange oma allkiri pettuslik kokkuleppe, noored mehed.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tohib ma kirjeldan siin kohal veidi oma endist. Lapsega ei tegelenud, laps oli tema silmis vaid naise rida, ootas mingit imelist lapse suureks kasvamist, et siis tegelema hakata. Selleks ajaks aga läksime lahku, sest lapse sünniga ei muutunud mehe elus midagi, küll aga minu elus kõik, väsisin olemast sellisele mehele tasuta kokk, koristaja, prostituut. Kui lõppes minu vanemahüvitis, mees oma raha minuga sisuliselt ei jaganud. Vaatasin endale, lapsele riided taaskasutusest, tema ostis endale uusi. Maksis aastaid alla kehtestatud miinimumi, nõudsin välja miinimumi ja võtku see kui tahab, sisuliselt ei muutu midagi.

Mis sa selliste olukordade kohta ütled Inno? Kas kõik isad ikka on Isad?

Inno ütles ...

Sellised isad pole loomulikult erilised isad, aga nagu olen aru saanud, siis on kaasaja isad valdavas osas sellised, kes oma lastega tegelevad ja tahavad tegeleda ning nende jaoks mõjub lapsest ilmajäämine traumeerivalt.

Ja on ka vastupidiseid juhtumeid, kus mees on naisele tasuta autojuht, remondimees, prostituut jne, kes on suurema osa ajast lastega kodus, kuna naine teeb suurt karjääri ja kodus käib ainult magamas ja oma raha mehega ei jaga loomulikult, aga kui siis lahutuseks läheb, näiteks leiab naine omale uue ja parema, siis millegipärast otsustatakse lapsed selle naise juurde jätta ja isalt elatis välja mõista.

Sellistel juhtudel sageli ei näe isad enam oma lapsi ja neil pole sageli ka elatiseks raha, kuna nad polnud enne seda pere põhilised teenijad. Aga elatis mõistetakse välja vastavalt laste elatustasemele, mis tähendab, et mehelt võetakse kogu palk ära.

Anonüümne ütles ...

Jah, kõik on konkreetses inimeses kinni. Uus suhtluskord ja muudatused eeldavad, et mõlemad jäävad inimesteks. Üksteist mustata laste ees on ikka ülimadal. Minu laps jäi peale lahkuminekut isaga suhtlema, suhtleb siiani. Mis meil omavahel oli, ei puuduta last. Pean suurimaks tunnustuseks endale seda, et laps armastab meid võrdselt ja on õnnelik, terve laps. Vahel harva on saanud isa eest lapsele ka rohkem head kosta, kui isa tegelikult öelnud oleks, mis parata, enamus Eesti mehi on sõnaaherad. Laps armastab isa ja muu polegi oluline enam.

Inno ütles ...

Selline olukord on kahtlemata kadestamisväärne. Tegelikult väärivad kõik lapsed sellist suhtluskorda. Ja kui see nii pole, peaks riik appi tulema ja lapsi kaitsma, see tähendab vanemaid vastavalt suunama ja õpetama, kui nad ise aru ei saa. Praegused probleemid tulevad sellest, et vanemad ei oska käituda, kuna lahutused on uus asi.

Anonüümne ütles ...

Riik ei saa vanemaid õpetada, inimesed on kvaliteedilt alla käinud, ma ei hakka selgitama miks. Sellel on kindel põhjus. Madalalaubalistelt, ilma hingehariduseta inimestelt ei olegi muud oodata, kui et lapsed veetakse ka sõtta teise vanema vastu.