reede, 9. november 2018

Eesti lapsed on maailmas ühed suuremad purjutajad - ja selles ei nähta probleemi!

Väljavõte eestinen.fi veebist.

Eestinen.fi vahendab uudist selle kohta, kuidas Helsingis tekitab elevust „Islandi ime” ehk see, et laste ja noorte alkoholi tarvitamine on kukkunud tipust väga madalale. Kuidas seda saavutati?

Lugu on väga lihtne: Islandi vanemad veedavad rohkem aega oma lastega ja jälgivad, mida lapsed teevad, ning annavad ise positiivset eeskuju. Lisaks eraldatakse suuri summasid laste harrastuste jaoks, mida vaadatakse kui investeeringut tulevikku.

Eesti on praegu laste ja noorte alkoholi tarvitamiselt nii Euroopa kui maailma tipus (taustaks olgu märgitud, et Eesti suur eeskuju USA on selles osas väga madalal, Islandi tasemel) - aga pole näha ega kuulda, et selle probleemiga tegeldaks. Näiteks Islandil leppisid kõik erakonnad kokku, et toetavad laste ja vanemate koosolemist võimalikult palju, ühiseid harrastusi - jällegi, pole kuulda, et Eestis üldse selles suunas midagi tehtaks.

Eesti lapsed upuvad alkoholi sisse, kõik vaatavad seda pealt, ja midagi ette ei võeta. Lapsed on omapäi ja joovad ning tarvitavad narkootikume. Eks see tuleb sellest, et otsustajad on isegi alkoholist läbi imbunud. Kurb.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

aga eesti on alkoholi suhtes ka maailma kõige tolerantsem ühiskond, seega pole imestada mitte midagi. joovad end minevikku täpselt nagu indiaanlased.

Anonüümne ütles ...

Rootsis just eelmisel nädalal avaldati uuring, mille kohaselt tänapäeva noored seksivad oluliselt vähem kui näiteks noored kaheksakümnendatel või üheksakümnendatel. Ja selle peamiseks põhjuseks olevat just see, et tänapäeva noored tarbivad vähem alkoholi kui varasemad põlvkonnad. On see nüüd hea või halb?