neljapäev, 8. november 2018

Eesti majandustiiger on surnud


Eesti majandustiiger on surnud, nagu tuleb välja Euroopa riikide majanduskasvu väljavaadetest 2019. aastaks. Eesti kasvuks prognoositakse vaid 2,8 protsenti.

Põhjus on paljuski selles, et hinnad on Eestis kruvitud Soome ehk maailma tipu tasemele, kust edasi pole enam kuhugi minna. Palgad on aga jäänud toppama, mistõttu pole võimalik produktiivsuses edasi minna. Seetõttu voolab massiliselt haritud ja oskustega töötajaid Eestist välja, töökäsi napib ja seega ka neid, kes võiks Eesti majandust edasi viia. Asemele tuleb odavat tööjõudu, kes hoiavad elus Eesti madala produktiivsusega ettevõtlust. 

Ühtlasi tähendab see, et EESTI ELATUSTASE EI JÕUA MITTE KUNAGI SOOMELE JÄRGI. Vastupidi, on oht, et Eesti jääb järjest enam maha Soomest. Eesti on ja ilmselt ka jääb majanduslikult Soome mahajäänud perifeeriaks.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

loomulikult on eesti majandustiiger surnud. ükski tiiger ei jää 59. laiuskraadil looduses ellu.

muide tasub olla õnnelik kõigi majanduskasvu numbrite üle, mis jäävad nullist kõrgemale. ma ei imestaks kui eesti IV kvartal k.a. tuleb mõõduka miinusega. kihla vedama selle peale praegu ei hakka, aga eks see number selgub 28.veebruaril statistikaameti pressikast.

Anonüümne ütles ...

https://youtube.com/watch?v=n_Qi5abX338
Soomes 80% rahvast on ühistute liikmed.