teisipäev, 15. jaanuar 2019

Eesti suurimaid hädasid on naiste kehv olukord, ning süüdi on sotsid


Eesti peab ennast küll Põhjamaaks, aga tegelikkuses haigutab Eesti ja Põhjamaade vahel suur lõhe, seda eelkõige naiste olukorra koha pealt.

Naiste olukord on Eestis kehv, kuna laste olukord on alla igasugust arvestust. Kuivõrd naised on seotud lastega, siis on alla kistud ka naiste elustandard.

Eestis on hea elada ainult lastetutel naistel, kui mõned üksikud erandid välja arvata. Kõige raskem on emadel.

Seejuures on paradoksaalne, et naiste kehvas olukorras on süüdi sotsid, kes on tõstnud makse, mis on kergitanud taevasse toidu, kütte ja muu eluks esmavajaliku hinna. Eestis, kus toit, laste riided ja muu esmavajalik on maksustatud samaväärselt teiste kaupadega, on last väga kallis kasvatada, kuna palgatase  on võrreldes hindadega väga madal. Eestis on toit ja lasteriided kohati kallimad kui Soomes, aga palgad 3-4 korda madalamad. Võib öelda, et Eesti elab naiste ja laste arvelt, neid julmalt ekspluateerides.

Sotsid räägivad Eestis muudkui palgalõhest ja selle vähendamise vajadusest, aga samal ajal muutub naiste olukord üha raskemaks, kuna hinnad on kerkinud taevasse ja palgad võrreldes hindadega jäänud madalaks. Kuivõrd pensionid on seotud palkadega, siis on ka pensionäride elu väga raske, aga pensionäridest valdav enamus on samuti naised.

Kommentaare ei ole: