reede, 4. jaanuar 2019

Evelin. Arvustus



Midagi pole öelda - Vahur Kersna anne inimesi avada on geniaalne. Isegi üdini rumal ja ennast tähtsustav naine nagu Evelin paistab tänu sellele saatele natuke sümpaatne.

Aga ainult natuke. Kui Evelini pikalt kuulata, siis ei saa ka parima tahtmise juures maha raputada tunnet, et Evelin räägib, aga ta räägib endale kõige kasulikuma versiooni. Kus tema paistab hea ja armsake ning teised halvad ja koledad. „Üks on loll ja teine laisk, mina pean üksinda rabama!” võiks kokku võtta Evelini tiraadi oma ekside teemal.

Huvitav on, et Evelin ei pea end perelõhkujaks, kuna „Toomasel oli enne mind palju pruute.” Sellest tegi siis Evelin järelduse, et Toomase ja Merry abielu on läbi. Tema endal selles mingit süüd ei näinud ja tundis enda ja Toomase salajaste roosipõõsakohtingute üle varjamatut uhkust.

Kuigi Vahur Kersna on hea ajakirjanik, ei julge ta millegipärast küsida Evelinilt üht väga olulist küsimust: miks kohtusid Toomas ja Evelin salaja, Merry Bullocki selja taga? Miks nad ei läinud koos Merry juurde ega tunnistanud ausalt, et nüüd on nii? Kas Evelin ei tundnud end armukese rollis alandatuna? Kas ta ei tunne nüüd, tagantjärele selle pärast piinlikkust?

Võimalik, et Evelin ei oska üldse nõnda mõelda, sest arvab endast lihtsalt nii hästi ning leiab, et oma ambitsioonide saavutamiseks võib piltlikult öeldes kõndida kasvõi üle laipade. Aga küsida oleks ikkagi võinud, sest see oleks saatele väga palju juurde andnud. Praegu jäid need küsimused õhku ning jäi mulje, et abielurikkumises pole midagi taunitavat. Evelin paistis selle üle lausa uhkust tundvat. Märkis veel, et väga lõbus aeg oli see tema elus, kui ta Toomasega Merry Bullocki selja taga lustis.

Positiivse külje pealt võib öelda seda, et see oli väga huvitav portree ühest rumalast ja sealjuures äärmiselt edevast inimesest. Tavaliselt portreteeritakse nii pikalt ja põhjalikult tarku inimesi, kes on midagi saavutanud. Teist nii pikka ja põhjalikku saadet ühest rumalast inimesest kohe ei suudagi meenutada. Nüüd on see siis tehtud. Omamoodi on see ka hoiatav lugu, a cautionary tale. Eriti neile, kel on tütred. Et kuidas elu võib minna, kui sa oma tütrele varakult ausalt elamise ning väärika käitumise põhimõtteid ei õpeta.



Pildid teleekraanilt.

6 kommentaari:

Briljantkäsi ütles ...

Tegelikult pole asi nii hull. See on lugu vanast auruvedurist, kes nüüd kui uunikum depoost välja tõmmatakse ja näidatakse. Abielurikkumises polegi midagi taunitavat, sest vähesed suudavad ahvatlusele vastu seista ja nende väheste jaoks on vaja veel suuremat ahvatlust. Ega osa inimesi ei tajugi mis on "suur töö" mida tehakse võibolla on see suurema väärtusega töö mida tehes teenib nagu 30 tavalist või kes raisates sama ajahulga teenivad 30x vähem, siis on selline tunne et lennuk on nagu takso. Ja mida tahta reklaamitöötajalt. :))

Anonüümne ütles ...

Tegelikult pole ju teada, kui rumal see Evelin on - vôimalik, et ta polegi rumal vaid manipuleerib teadlikult meediaga. Kersna kuulab teda vaimustunult ja midagi olulist ta ei küsi.
Evelinil tunduvad olema eelkôige enesekindlusprobleemid - kui Tiina Talumees teeb talle kostüümi, mis talle ei sobi, paneb ta selle siiski selga ja kannab seda Inglise kuningannaga kohtumisel? See tundub kuidagi kahtlaselt altruistlik vôi oli ta siis tôepoolest nii naiivne vôi polnud tal mingit isiklikku maitset.
Saatest jääb mulje, et Evelin läbilôhki "maatüdruk" - ta kohtub THI'ga (kes pole ju tegelikult mingi eriline mees), armub ta esimesest silmapilgust. Vôib uskuda, et rolli mängis pigem teadmine "välismaamees" ja "välisministeerium" ning sellest hakkasidki tal sukad pöörima. Evelin polnud ju ise kôige koledam ning ta enda mees oli ju tegelikult palju "pandavam". Suur osa sellest saatest tundus muinasjutuna naiivitaridele ning see oli nagu mingi rehabiliteerimise protsess.

Like a Candle in the Wind ütles ...

Samas oli Evelin sümpaatne oma siiruses ning selles, et ta ei mänginud solvunud primadonnat.

Anonüümne ütles ...

Ta on nii eriline, et lasteaias ei õppinud ta lugemist selgeks, sest tahtis teistest erineda :D :D :D Vot nii tark naine!

Anonüümne ütles ...

Evelini-vastane meediakära meenutab seda, kuidas leheneegrid Trumpi solgiga üle kallavad, tegelikult on ta meie aja kangelane, keegi peale tema, isegi arstid mitte, ei julgenud kommide kahjulikust kogusest jõulupakkides ja veel hullem, sisaldusest rääkida.
Igatahes 100 punkti sajast sai Evelin võrreldes selle mutiga, kes sensatsiooni puhkus.

Anonüümne ütles ...

see suur pee lõpus oli äge, nüüd meedial pikka aega kirjutada
http://kroonika.delfi.ee/news/inimesed/glamuurigalerii-salaagendid-ja-bonditarid-kogunesid-lennusadamas-et-grandioosselt-alustada-tv3e-uut-hooaega?id=69875263#!dgs=dgsee-140557:9O_3DWNgql79NdlT0zzUyH

leidsin selle vana foto ja naer tuli peale