esmaspäev, 7. jaanuar 2019

Irja valimisradar. Kes teeb paremaid pakkumisi?



Kuna erakondadelt sajab juba pakkumisi uksest ja aknast, siis on aeg hakata kalkuleerima, kes mida lubab ja kes paremini lubab. Kuna mina annan nendel valimistel hääle Juuli eest (olles veenunud, et kes hoolitseb ühiskonna kõige nõrgemate liikmete eest, see hoolitseb ka ülejäänud ühiskonna eest), siis võtan vaatluse alla pakkumised puuetega inimestele ning eriti sügava puudega lastele.

EKRE tuli üllatuslikult ja kõige esimesena välja väga hea ning ammu overdue pakkumisega sügava puudega inimese hooldajatele, lubades tõsta sügava puudega inimeste hooldamise eest makstava hooldajatoetuse miinimumpalgani. Pakkumine on aus ja selge. Sügav puue - miinimumpalk. See on tõsine põhjus EKRE poolt hääletada.

Nüüd on oma pakkumise teinud ka Vabaerakond, lubades oma programmis tagada miinimumpalga suuruse toetuse koos tervisekindlustusega omastehooldajatele, kelle hoolealuse olukorda ei suudeta lahendada sotsiaalteenustega ja kellel puudub kõrgendatud hoolduskoormuse tõttu võimalus tööl käia.

See ei ole nii hea pakkumine kui EKRE oma, sest on tingimuslik. Tingimuslikud lubadused on aga kavalad, kuna alati on võimalik leiutada uusi „teenuseid”, millega põhjendada palga mitte maksmist. Näiteks: tooge oma laps meie juurde ööhoidu ja saate ilusti hommikul tööle minna.

Kuna ma ei viitsi hakata suplema bürokraatias ja hakata erinevatele instantsidele tõestama, et sotsiaalteenused ei suuda mu lapse olukorda ära lahendada, siis see pakkumine mind ei tõmba ja juhib EKRE.

Jään ootama Keskerakonna, IRLi ja Reformierakonna pakkumisi. Sotsid ütlesid ainult, et „suurendavad toetust” puuetega lastele, mis on senistest pakkumistest kõige halvem, sest võib tähendada mida iganes - á la silitan rohkem pead. No thanks! Kui tahate Juuli häält, peate rohkem pingutama!

Kommentaare ei ole: