teisipäev, 12. veebruar 2019

Miks teeb Eesti peaminister end maailmas Soome asja nimel lolliks?

Väljavõte Ärilehe veebist.

Soome on juba aastaid kasutanud Eestit ja eestlasi ära, et oma huve esindada asjades, millega soomlased ei taha oma käsi määrida.

Ükski mõtlev ja endast lugu pidav poliitik ei aja viimaste sündmuste valguses asju Ühendemiraatide, eriti aga Dubaiga. See on nagu punane rätik.

Nüüd on aga selge, miks Eesti peaminister Jüri ratas läks Dubaisse - sest sealt on väidetavalt pärit investor, kes on valmis rahastama Helsingi-Tallinna tunneli projekti. Nüüd on küsimus, miks peab Eesti peaminister end soomlaste asja eest lolliks tegema, sest tunnel on eelkõige soomlaste projekt? Miks ei võiks soomlased ise Dubais asju ajada? Aga neil ei kõlba, eksole, nemad tahavad säilitada maailmas oma puhast imagot. Ja kasutavad ära lolle eestlasi, kes igale poole tormavad, kuhu aga kästakse. Nagu saksa lambakoerad, kelleks eestlasi aastasadade vältel aretati.

Sama lugu on Vene-suhetega. Kui Soome juhid käivad Eestis, siis kiruvad venelasi ja õhutavad viha Eesti ja Venemaa vahel, kodus aga võtavad venelasi rõõmuga vastu, musitavad ja kallistavad, pursivad russkit, seda presidentide tasemel. Soome tippärimehed on Venemaa juhtkonna juures nõunikeks. Miks? Sest see, Venemaaga heanaaberlike suhete hoidmine on Soome rahvuslikes huvides. On seda olnud aastakümneid, oli ka nõuka ajal. Eestlastel lastakse aga teha ära must töö ning eestlased on tehtud lolliks ja üleüldiseks naerualuseks. Kas Eesti poliitikutel häbi ka on?!

Kogu see tunnel ja samuti Rail Baltic on olnud algusest peale soomlaste projekt, aga seda on nii osavalt aetud, et must töö lastakase teha ära eestlastel ning kasu lõikavad pärast Soome ja soomlased. Rail Balticu trass on ka valitud selline, et eestlastel pole sellest midagi kasu. Nüüd on küsimus, kui Soome oma rahvuslike huvide eest nii kindlalt seisab, miks seda ei tee Eesti?! Miks lastakse Eestit ja eestlasi alandada ja lollitada?

Üks asi veel: isegi kui Eesti seda Rail Balticut enam ei toeta, tuleb see nagunii, sest seda on vaja eelkõige soomlastele, selles on Soome juba Hiina ja Venemaaga kokku leppinud. See tehakse ära olenemata sellest, mis eestlased sellest arvavad või ei arva, kasvõi üle eestlaste peade, sest Soomel on ka Brüsselis palju suurem mõjuvõim kui Eestil. Eestlased on aga Euroopa Liidus samasugused lollid kotipoisid nagu nad olid NSV Liidus, kelle üle teised irvitasid, et täidavad saksa täpsusega lolle vene seadusi. Aserid, grusiinid, kõik irvitasid eestlaste üle. NSV Liidu juhtkond olid paksult täis grusiine, aga seal polnud ühtegi eestlast.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis selle AÜE ja eriti Dubaiga siis lahti on, et sealt kõrvale peab hoidma?

Inno ütles ...

Näiteks see asi: https://eestinen.fi/2018/12/dubai-printsessi-soomlannast-sobranna-peab-oukonna-selgitusi-naeruvaarseks/

Anonüümne ütles ...

See on küll nii lambi uudis, et Dubai mainet see kuidagi määrida ei suuda.

Inno ütles ...

Dubaiga ei tehta nö valgetes riikides pärast seda enam tegemist. Ja see pole loomulikult ainus asi. Dubai on aastaid represseerinud Lääneriikide kodanikke. Juhtumeid on ajakirjanduse põhjal kümneid.

Anonüümne ütles ...

EXPO toimub 2020 Dubais. Kas mõni nendest "valgetest riikidest" on oma esinemise otsuse tühistanud või milles seisneb see "mitte tegemist tegemine" täpsemalt?

Inno ütles ...

Eelmine aasta oli Venemaal jalgpalli-MM, mis on veel vingem ettevõtmine, aga kas see pani maailma kuidagi teisiti suhtuma?

Anonüümne ütles ...

Kuidas see nüüd tõendab sinu algselt väidet, et "valged riigid Dubaiga tegemist ei tee"?

Inno ütles ...

Tõendab nii, et jalgpalli MM-il käis Inglismaa, aga see ei tähenda, et inglased Venemaale takka kiidaksid, nagu Eesti teeb Dubaiga. Asju saab ajada ka nii, et end rahvusvaheliselt lolliks ja naerualuseks ei tee. Terve maailm elab kaasa Dubai printsessi peal toime pandud terrorile, nõutakse Dubai juhtide vastutusele võtmist ja karistamist, ainult Eesti on nagu idioot, kes sellest midagi ei tea.

ERE IHA ütles ...

Tervist. Vaadake serialok.com/228534-berlinskaja-rezindentura-3-sezon-9-serija-190207.html imelik, et USA teeb EESTIST pika filmi(10 seeriat).Kevadel 2019 tuleb suur elektrikatkestus ja Venemaa "allilm" paneb siin ligikaudu 400 miljonit dollarit "magama". Muide seda filmi on mitu korda meedias maininud ka E.N.KROSS. Viimane seeria tuleb eetrisse just enne meie valimisi.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Dubais on bensiin endiselt imeodav ja sestap on riigis hea elu.

Anonüümne ütles ...

Aga võib-olla tahab Eesti peaminister lihtsalt Lõuna-Soome lääniisandaks saada? :DD

Aga, kui tõsisemalt, siis http://objektiiv.ee/tiit-madisson-iga-rahvas-vaarib-oma-valitsejaid/.
Ilmselt on eestlased lihtsalt riiklusvõimetu rahvus, kes oma riigi on saanud küll kahel korral, aga mõlemal korral kuidagi juhuslikult, poolkogemata. Kõik ülejäänu on loogiline tagajärg.