neljapäev, 21. märts 2019

Ja tervis tuleb!



Hei-hei, siin Horvaatia, Rijeka! :) Otsustasime siiski veel mõneks päevaks siia jääda :) Inno saab puhata ja meie päikest ning sooja ilma nautida. Homme on siin juba 17 kraadi, aga laupäeval juba 19. Juhhei! Ma olen seda sooja ja päikest niiiiii kaua oodanud. Mõtlesin juba, et suren ära, kui sooja ei saa :D Igasugu tervisehädad tekkisid. Kõrv läks lukku ja hakkas vilistama (ühel tuttaval nüüd sama asi ja tuli välja, et viiruslik kõrvapõletik), nina oli kinni ja vilistas, köha, kurk valus, silm tõmbles, puus läks kangeks, liigesevalud, väike palavik, unehäired jne jne jne. Hakkasin võtma enne magamaminekut melatoniini ja tänu sellele sain magada, aga muud hädad jäid ikka. Enne minekut ostsin apteegist D-vitamiini tablette ja magneesiumi tablette, aga ei midagi. Ikka põdesin.

Lätis, Leedus ja Poolas ka põdesin, alles Ungaris hakkas tunduma, et enesetunne on nagu parem. Aga noh, eks seal oli juba 11 kraadi ka. Horvaatias läks 13 kraadiga jälle suti paremaks ja nüüd olen 17 kraadi areaalis. Ja jälle justkui nagu parem. Tatt on küll veel ninas, aga liigesevalud on praktiliselt kadunud, kõrv ainult sahiseb natuke, nina ei vilista, köha kadund, kurk ei valuta, silm ei tõmble, puusaga nagu polekski midagi olnud, palavikku pole, uni parem. Nii et midagi pole teha - inimese keha vajab ikka sooja ja päikest. Ja Eesti talv on liiga pikk ja pime. Viis kuud istusin toas, ainult kodulähedases poes käisin. No lihtsalt ei jaksanud kaugemale jalutada. Trepist oli raske üles käia, võttis hingeldama. Astma tuli tagasi, mõtlesin juba inhalaatori peale.

Nüüd eile jalutasin Zagrebis kuus kilomeetrit. Algul oli imelik jala peale astuda, jalg polnud harjunud sellise tambiga, aga mida enam jalutasin, seda paremaks läks. Jube mõnus tunne oli pärast jalutuskäiku. Natuke olid jalad kanged nagu pärast esimest suusatamist, aga nüüdseks on see üle läinud. Tunnen end jälle inimesena :D

Täna sõitsime kaks tundi - Zagrebist Aadria mere ääre Rijekasse. Jääme siia kolmeks päevaks, siis edasi Itaaliasse. Oleme mõnusas Airbnb kodumajutuses, ümberringi õitsvad toomingad ja õunapuud. Pererahvas oli meie tulekuks isegi lauakese katnud, siin pilt:



Pikem kirjeldus meie päevast Lõunaeestlase portaalis :)

Kommentaare ei ole: