esmaspäev, 18. märts 2019

Orbanimaal :)



Szervusz! Oleme Orbanimaal ehk Ungaris. Mida öelda? Siin on hotellid poole kallimad kui Poolas. Aga toidupoed on jälle megaodavad, Lidlis läks mitme kotitäie toidu eest ainult 20 eurot. Nutt tuleb peale, kui Eesti hindade peale mõtled.

Inno muutub järjest rõõmsamaks, mida lõuna poole sõidame. Ainult Slovakkias Tatrates, kus langes seitsme kraadi peale, hakkas aevastama ja haigutama. Aga Ungaris oli jälle rõõmsam. Muidugi juuksed lähevad tal krussi alles Itaalias. Kui 2009. aasta sügisel Toscanasse, tema sõbra Paulo sünnipäevale sõitsime, siis enne Alpe olid Inno juuksed veel ludus, aga pärast Alpe, esimeses Itaalia kohvikus espressot juures - hoplaa! - krussis. Ma ei saa sellest fenomenist üldse aru, aga nii on - kui Inno vahemerelisse kliimasse pääseb, siis tal lähevad juuksed kohe krussi. Lisaks sellele hakkab ta spontaalselt nerama ja laulma, mida juhtub Eestis ainult suvel, kui sedagi. Kui Lissabonis elasime, oli Inno kogu aeg heas tujus ja pani igal hommikul ise lapsed riidesse, et kella kaheteistkümne ajal jalutama minna. Eestis põrnitseb ta ainult vihase näoga teki alt ja toriseb. Hädaldab, kui peab lapsi riidesse panema („Mis laste riidesse panija ma olen, kui mul külmaga käed lõhenevad,” kommenteerib Inno kõrvalt). Nüüd jääb seda torisevat Innot järjest vähemaks ja ma juba ootan, millal homme Horvaatiasse jõuame, sest seal on jälle soojem :D

Lapsed on ka reisimisega ära harjunud ja vigisevad järjest vähem. Juulike vaatab huviga autoaknast välja ja Roosil on kaasas tema telefon, kust ta vahepeal Youtube'i multikaid vaatab. Üritame päevas sõita mitte rohkem kui kuus tundi. Täna sõitsime näiteks ainult neli. Hommikul sööme hotellis hommikust, siis läheme sõitu, teeme vahepeal poe- ja kohvikupeatusi ning kuskil kella kuue ajal jääme öömajale. Roosi saab endale iga päev ühe mänguasja pluss igat sorti maiustusi, Juuli samuti.

Kõige toredam on muidugi see, et läheb üha soojemaks. Kui Eestis oli lahkudes kuus kraadi ja lumi maas, siis Leedus juba kaheksa kraadi ning ainult üksikud lumelaigud metsa all, Poolas 11 kraadi ja lund enam üldse mitte, Slovakkias läks seitsme kraadi peale ja oli jälle lund näha, aga noh, seal olid mäed; täna Ungaris jälle seitse, aga homme Horvaatias, ma vaatasin, juba 13. Väga mõnus! Portugalis juba 19, nii et liigume sooja suve poole.

Nüüd soovin aga head ööd ja poen pehmesse voodisse magama :) Loe ka Lõunaeestlase reisipäevikut!

Ülal täna hommikul Poolas Rzeszowis hommikust söömas, siin aga täna Miskolci Lidlist ostetud ehtne Ungari guljašš:

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minu poolt tervisi kapten Tenkeshile!

Irja ütles ...

Ütleme edasi :D