laupäev, 6. aprill 2019

Badajozis melassi ostmas ja muud ka :)



Nonii, palju teil siis täna oli - kraade, ma mõtlen? :) Ohohoo, vaatan, et 14 kraadi ja päike Võrus! Juba soojendab mõnusasti, kas pole? Meil ainult 12 ja sajab, homme 14 ja sajab :D Soojaks läheb alles kolmapäeval, kui tuleb 18 kraadi. Laupäeval aga on juba 22, nii et halba ilma ei jätku õnneks kauaks.

Käisime täna Extremadura pealinnas Badajozis, meie majakesest on sinna neljakümne minuti sõit. Kui kohale jõudsime, tuli ka päike välja. Siin eriti sellist päeva polegi, kus terve päev pilvine ja päikest üldse ei näita. Isegi kui on vihmane päev, siis mingil hetkel tuleb päike ikka välja.

Badajozi läksime peaasjalikult sellepärast, et Inno oli oma melassipurgi maha unustanud ja tundis, et kolm nädalat ilma melassita oli hakanud tema tervisele halvasti mõjuma. Portalegrest me aga melassi ei leidnud, tulnuks sõita Castelo Brancosse, kus on suur kaubanduskeskus, aga kuna me niikuinii käime kogu aeg Alentejos poes, siis mõtlesime, et lähme täna hoopis Hispaaniasse. Hispaanias on ka toiduainete hinnad nati odavamad kui Portugalis. Inno oli enne järele tšekkinud, kas Badajozi Corte Ingles'is melassi on. Oli :D

Nii et läksime Badajozi. Corte Ingles'i parklas olid mõnusad suured invakohad. Varem, kui meil veel lapsi polnud ja Hispaanias reisimas käisime, siis oli selle parkimisega igavene häda. Tavalised parkimiskohad on ju nii väiksesed ja autod pargivad teineteisele nii lähedale, et sa ei saa isegi auto ust korralikult lahti. Jube ebamugav :D Ja seda juhul, kui sa üldse leidsid endale parkimiskoha :D Sageli sai linna vahel või parklas mitu tiiru tehtud ja ikka ei leidnud endale kohta :D Paljudesse kohtadesse jäi seetõttu üldse minemata. Invakohad on aga alati olemas ja ootel. Ja suured. Ma ei väsi kordamast, kui mõnusaks see reisimise teeb.

Corte Ingles'is suundus Inno kohe uljal sammul supermercado poole, et endale sealt, kuis plaanis, melassi osta, aga Roosil olid teised plaanid. Mercado vastas oli nimelt suur mänguasjade pood ja Roosi tormas kohe LOL nukkude leti poole :D Seletas, et tal seda Bling-series nukku veel pole :D Ma siis ütlesin Innole, et mine sa osta omale melass ära, me Roosiga vaatame seni mänguasju :D Inno leidis oma melassikese üles ja oli tagasi tulles väga heas tujus. Nüüd oli õige aeg talle nukku presenteerida :D „Ok, ostame teile siis ka midagi,” ütles Inno ja maksis kuulekalt nuku eest ära :D

Pärast käisime veel Lidlis süüa ostmas ja oligi aeg koju tagasi pöörduda. Sõitsime läbi Campo Maior'i, kus on Portugali kuulus Delta café tehas. Ma olen seal varem J'ga käinud, aastatel 2003-2004. J sõbranna M nimelt töötas seal kujundajana ja ka elas Campo Maior'is. Mäletan, et käisime neil millalgi talvel külas ja huuuuuu, tema ja ta mehe C maja oli nii külm, et mul hakkasid öösel hambad plagisema. Alentejos on talvel külm ja niiske, aga majasid enamasti ei köeta. Siis ma mõtlesin, et talvel ma küll enam kunagi Alentejosse ei tule :D Õnneks meie majakeses on õhksoojuspump, sest ilma selleta oleks siin veel praegugi rõske. Kevad viibib ka Portugalis, kohalik ajakirjandus räägib isegi „winter chill'ist” (ma ostan inglisekeelset ajalehte Algarve Resident). Aga jah, siis me käisime J'ga ka Delta tehases ja M tutvustas meile Delta direktorit, kes oskas ka hästi inglise keeles rääkida. Mõtlesime nüüd Innoga, et lähme mingi päev uuesti Campo Maior'i ja vaatame, kas tehasel ka mingi oma poeke on, kust saaks Delta kohvi osta. Pingo Doce'is seda millegipärast ei olnud.

Ok, nii palju siis tänaseks :) Sööme parasjagu Lidlist ostetud bacalhaod ja kikerherneid, eelroaks oli Pingo Doce'ist ostetetud kõrvitsasupp. Njämm!

Ülal minu lemmik vaatepilt: oliivisalud, sinine taevas ja valged pilved, siin üritab Inno tööd teha, aga peremees ei lase hästi :D

Kommentaare ei ole: