kolmapäev, 10. aprill 2019

Veel pilte Lissabonist :)



Nõndaks, hästi magatud öö selja taga ja võib jälle kirjutada :) Inno ei ole veel eilsest jalutuskäigust taastunud ja pikutab alles voodis (meil on kell praegu kaks päeval) :D Aga see oli tõesti väsitav :D Ma olin juba ära unustanud, kui pikad on Lissabonis vahemaad, Võrus on märksa väiksemad :D No ja ei ole ju ka harjund pikalt marssima. Võrus peletab külm ilm sind sageli juba ukse pealt tagasi, siin aga ei ole kuidagi võimalik päikese meelitavale kutsele vastu panna.

Eilseks ennustas 17 kraadi, aga Lissaboni kesklinnas Avenida da Liberdadel näitas ekraan lausa 23 kraadi. Mul hakkas suisa palav oma villase mantliga :D Nagu näete, siis Roosi eelistas kleidi väel ringi lipata. Juuli jälle kiskus endal hammastega sokid jalast ära. Ta on meil juba nii osav :D Jõe ääres oli siiski tsipa jahedam, nii et otsustasin endale siiski mantli selga jätta. Olen veel nati haige ka, viimased Eesti tati riismed on ninas.

Reedel tuleb siin aga lausa 21 kraadi ja laupäeval on ka soe. Alles järgmisel nädalal kisub jälle käest ära, nii et Kerstil, kui ta siia tuleb, väga ei vea. Sooja on 18-19 kraadi. Ja sajab. Me ise läheme siis tagasi Alentejosse, kus märksa soojem - 20-21 kraadi. Inno sünnipäeval, 17 aprillil on 21 ja temale kui äärmiselt soojalembesele inimesele on tohutu vahe, kas on 18 (nagu Lissabonis) või 21 (nagu Alentejos). Aga homme-ülehomme oleme veel siin ja naudime head ilma.

Võrus, vaatan, kahjuks täna ainult viis kraadi ja homme kolm :( Masendav. Lumi on vist ka veel maas? Külmajudinad tulevad peale isegi mõeldes selle peale. Inno sünnipäevaks lubab 14 kraadi ja päikest, aga Inno jaoks on seda selgelt liiga vähe :D

Mis veel? Ahjaa, täna sõime jälle sardiine ja lisaks sellele veel pardiriisi (traditsiooniline portugali toit arroz de pato, minu üks lemmikuid) ja Pingo Doce'i ülihead kõrvitsasuppi. Juulike sõi tortillat, mis on traditsiooniline hispaania kartulivorm muna ning sibulaga. See on tema üks suuri lemmikuid :D

Hommikul käisin mina Roosiga üle tee asuvas Minipreco (umbes nagu Säästumarket) poes süüa juurde ostmas, Inno tegi tööd ja Juulike mängis oma mänguasjadega :) Nüüd sööme meie koos Roosiga maasikaid (kastitäis - kaks kilo - maksab siin viis eurot) ja mõtleme, mida edasi teha :)

Siin aga veel mõned pildikesed:



Jõeäärse kohviku menüü - supp 3. 50 (Võrus sama või isegi neli), gluteenivaba tordilõik 2. 50, pastel de nata 1. 50, croissant 2. 50 jne. Kohvik asub Lissaboni kesklinnas.



Gluteenivaba šokolaaditort oli tõesti ülihea, kavatsen seda ka oma sünnipäeval süüa :)



Sinine taevas, välikohvik, tassike kohvi ja koogike - mida me veel tahta? :)



Mina Tejo jõe taustal :)



Inno ja Juulike Rossiol :)



Ostsime kastanimüüjalt kuumi kastaneid ehk castanha'sid :)

Kommentaare ei ole: