pühapäev, 7. aprill 2019

Kuidas saab nii low energy juhtida Reformierakonda?

Väljavõte Postimehe veebist.

Nüüd on lõplikult selge see, mille eest Irja hoiatas juba enne valimisi, et Reformierakonna nõrgim lüli on erakonna juht Kaja Kallas.

Esiteks on Kallas poliitiliselt väga kogenematu ja rumal, talle oleks kulunud ära veel mõned aastad erakonna tavalise liikme, mitte esimehena. Aga nagu võis aru saada, oli Kaja Kallase kuulus isa sedavõrd pettunud, et teda presidendiks ei valitud, et ta otsustas tütre ette lükata, et seeläbi ise presidendiks saada. Sest, olgu märgitud, et lisaks Euroopa Komisjoni liikmele paneb praegune võimuliit paika ka presidendi. Ja kui Kaja Kallas oleks saanud peaministriks, siis ... ei pea olema Ene Ergma, et ära arvata, kes oleks olnud järgmine EV president.

Nüüd, kolmikliidu koalitsiooniga on vähemalt presidendi osas otsas lahtised. Kuigi võib aimata, et presidendiks tahab saada mõni keskerakondlane, kas siis Mailis Reps või Jüri Ratas. Ja SEDA kohta poleks Kaja Kallas ealeski teistele ära andnud. Kui panite tähele, siis oli Kaja Kallas valmis loobuma isegi peaministri kohast - ikka selleks, et sillutada oma isale tee presidendiks.

Nii et Siim Kallasest presidenti ei saa, kui just ei juhtu mingi ime. Ja Kaja Kallasest ei saa ilmselt kunagi ka peaministrit, seda ütles ta ise välja, aga kui isake vanaks jääb, siis kuivab kokku ka Kaja Kallase täht. Nii see kahjuks on. Lisaks rumalusele on tal ka äärmiselt low energy. Donald Trump sellist tegelast oma meeskonda ei võtaks. Ma näiteks ei kujutaks ette, et Hanno Pevkur, Kristen Michal või isegi Jürgen Ligi oleks erakonna juhina praegusest võimuliidust välja jäänud, või käinud ringi nagu tuppa s*****d kass. Kõik trumbid olid Reformil, see on Kaja Kallasel pärast valimisi käes, aga need mängiti kõik maha.

Samas, kui teiselt poolt vaadata, on see konkurentide huvides, kui oma margi täis teinud Kallas veel erakonna juhina jätkab. Aga kuivõrd erakonna sees on väidetud, et ta on kõige parem ja tal alternatiive pole, siis...

4 kommentaari:

Lootus ei sure ütles ...

President võiks olla mõni EKREkas ...näe RK esimene mees juba on!

Anonüümne ütles ...

Presidendiks hakkab hoopis Mart Helme sest ta arvab, et rahva hulgas on suurim toetus just temal. Ja tõenäoliselt see just selle valitsuse lõhki ajabki.

Priit, Tallinn ütles ...

Aga see EKRE vanamees. Arusaadav, et tahab normaalselt elu.
Aga meedia teadetel tütar on persekeerutaja - twerking olevat selle ingliskeelene nimi - ja käivat mustanahalisega (neegrid olevat voodis eesti mehest etemad). Kas selles pole traagikat, Inno? Või hoopis vastupidi - nii peabki olema?

Inno ütles ...

No aga see EKRE vanamees mängis kõik teised üle ju! Tagantjärele, nagu öeldakse rusikatega ei vehita.