reede, 31. mai 2019

Nii karmi avaldust ei mäletagi - Ansip juba sama bravuurikas kui Inno ja Irja

Väljavõte Postimehe veebist.

Kui Ansip veel võimul oli, siis õiendas ta oma poliitiliste vastastega julmalt arveid - tänu sellele ta nii kaua võimul püsiski. Reformi võim kadus paljuski seetõttu, et Ansip Eestist jalga lasi ja jättis erakonna plakatikleepijatele, kes olid temast palju leebemad poisid.

Ansipi pikk võimulolek näitas ka seda, et eesti rahvas armastab karmi kätt, nii nagu ka vene rahvas - Putin on ka väga pikalt pukis olnud. Nii eestlastel kui venelastel on Stalini kool seljataga, see õpetas jumaldama autoriteeti ja austama karmi kätt poliitikas. Nagu venelased ütlevad, peksab - järelikult armastab.

Aga nii karmi avaldust ühe opositsiooni poliitiku suust, et ta teeb kõik selleks, et valitsus lahkuks - sellist ei mäletagi Eestis. Isegi Edgar Savisaar ei julgenud midagi sellist välja öelda. Või kui oleks öelnud, oleks ta ilmselt kinni võetud. Aga Ansip tunneb end väga kindlalt, kuna ta teab, et ametkondades on tema omad joped veel sees ja need ootavad Reformi võimu tagasi. Reform on ses mõttes klassikaline võimupartei, nagu Jedinaja Rossija Venemaal.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii Suurtele kui väikestele. Siin planeedil kehtib kaks seadust.
Esimene - vaba valik. Teine - mis energiat annad välja, see tuleb sulle ka tagasi.
Seega katsuge kõik endaga hakkama saada ega tasu kaasa minna ühiskondlike
kampaaniatega. Nagu äkki ilmunud lumehelbekesed - teadlased, kes nüüd meil kisavad.
Mõtlen siin peavoolu poolt läbiviidavat peksu ja hüsteerijat valitsuse aadressil.
Ma ei tea mida Inno ja Irja arvavad ajalehtedes toimuva üle. Kuid enamus lehtede
tellijatest on ju 50+ vanuses inimesed, mitte kalamaja hipsterid ega teised
noored kes lehte ei loe. Ning ise loobusin sopalehe tellimisest, ning kutsun ka
teisi seda tegema. Me ei osta selleks lehte, et sealt hüsteerijat lugeda.
Aga kui praegused lehe väljaandjad ei saa aru, kes neile leiva lauale toob ,ei ole
ka mul nendest lehtedest karvavõidki kahju. Kui nad sülitavad lugejale näkku, siis
mingu ka pankrotti.

Inno ütles ...

See ilmselt siis polegi hüsteeria, vaid ajupesu, mida tehakse neile 50+ inimestele, kes on ühiskonnas kõige suurem grupp valijaid. Noored kas ei vali või kui valivad, siis EKRE-t. Ja hipstereid on vaid 1%, kuigi kisa järgi otsustades on neid Eestis miljoneid.

Anonüümne ütles ...

ansip on lihtsalt kade, et teda ei kutsutud mitte kordagi bilderbergi koosviibimisele :DD

Haldjapiiga ütles ...

Oravad arvavad justkui nemad üksinda teavad kuidas Eestit valitseda ja see on väga ohtlik arvamine. Elame kummalises maailmas, kus ekred ja keskerakond reformivad ja reform käitub tõelise demokraatia vastasena.

Anonüümne ütles ...

Ansip meeldis mulle sellepärast, et tema ajal saadi lõpuks see pronksjumal sealt Tõnismäelt, Tallinna südalinnast minema. See oli väärt tegu mida eestlased ootasid. Aga reformierakond tegi oma margi täis T.Rõivase ajal - tema ajal hakkasid toimuma erinevad rõvedused, nagu kooseluseadus ja pagulaste maalelubamine ja igasugu eestlaste needmised ja häbenemised. Kilekoti raha on kah omaette teema, aga kardan , et taoliselt käitusid ja käituvad kõik erakonnad ühtemoodi.
Siiski loodan , et rehvormierakond on Eestis minevik.

Sorvo ütles ...

Ajad muutunud ja rahvad hakkavad eliiti "maha tõmbama". Loodetavasti ka Põhja-Koreas?
Eesti reformide läbiviijate üle eesotsas Rõivasega tuleks aga mõista kohut suurkorruptsioonis ja riigile kahju tekitamises eriti suures ulatuses!
https://kaadripoliitika.wordpress.com/2014/11/13/elu-eestis-enne-ja-parast-reformi/

07:29-le ütles ...

Pronkssõduri minemaviimine oli Hando Runneli initsiatiiv aga Ansip teostas selle valesti. Jõuga ja vägisi tegutsemise asemel oleks pidanud selle korraldama nii, et venelased oleksid selle paremasse asukohta pidulikult ise.
Mis puudutab aga kilekottide saatjaid, siis jagan Ernitsa arvamust, et eks need tänulikelt võõrpankadelt tulid! Oravatele tänuks saadetud rahapakkide eest võimaldati Skandinaavia poole puhtalt* kaduda miljardeid siinteenitud raha.

*- reformide tulemusel on Eestis ettevõtete reinvesteeringud maksuvabad. Kahjuks ei kohusta seadused investeerima riiki, kus kasumid teeniti :(

Anonüümne ütles ...

Pronkssõduri teisaldamise tagamaad ei ole kaugeltki sellised nagu paljud ette kujutavad.Ei ole vahet millega oleks rahvusvaheline skandaal üles haibitud aga teha nad seda tahtsid ja ära ka tegid.Kindlasti oleks leitud mingi teine võimalus kui pronkssõdur ei oleks silma jäänud.Kõigepealt ,peteti venelast aastakümneid ,sest tegemist oli küll vene vormi raiutud aga saksa sõduriga kes oli langetatud peaga ja kiriku poole.Teisalt olid kohale toodud spetsiaalsed provokaatorid Venemaalt kuid tegemist oli venejuutidega(Linter ,Reva) kes ilmselt kuulusid Kasparovi opositsiooni ja mõte oli kuidagi halvustada Kremlit.Kolmandaks, toimus aasta hiljem tunduvalt verisem madin "suures sõprusriigis" Gruusias aga nii Ilves kui Saakhasvilli olid tunduvalt varem tuttavad kuna on läbinud Columbia ülikooli ja tänaseks mõlemad mitte teretulnud oma kodumaale.Ilvesele muidugi ei ole Eesti olnud kodumaaks ja tema presidendi ametis olek oli igati ebaseaduslik.