reede, 21. juuni 2019

Soomes kiidetakse Eesti otsust alkoholi aktsiisi alandada - tahetakse ka!

Väljavõte eestinen.fi veebist.

Soomes on seoses Eesti otsusega alkoholi aktsiisi alandada puhkenud elav diskussioon. Ja mitte sellest, et Eesi tegi midagi valesti - vastupidi - jutt on sellest, et Soomes võiks sama teha.

Soomes leevendati eelmisel aastal alkoholipoliitikat ja kardetud maailma lõppu ei saabunudki - pigem vastupidi, alkoholi on hoopis vähem tarvitama hakatud. Maksu alandamine aga aitaks kaasa toitlustuse ja kaubanduse arengule ning muudaks soomlased jõukamaks ja õnnelikumaks - aga siis pole ju poliitikuid ega bürokraate enam vaja?!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tarbimist ja müüki ei mõjuta see, kuipalju alkohol maksab ...vaid milline on hind võrreldes naabermaadega. Kui nüüd kõik hakkavad alandama, hakkab pudel viina maksma 2€ nagu Valgevenes!?

Anonüümne ütles ...

25% aktsiisi langetust tähendaks minu poolt tarvitatava õlle (Alexander pint)hinna alanemist 10 senti. Siis kui eelmine kord mõned sendid aktsiisi tõsteti, suras pood "aktsiisi tõstmise egiidi all 60 senti toonasele hinnale otsa. Ja osales kindlasti ka kisakooris, et nüüd ostavad mõned seda õlut Lätist.
Kes kaine, teeb ise öeldust järelduse. Kes pole, ei mõika nagunii.