laupäev, 26. oktoober 2019

Absurdne olukord

Eestis on kujunenud täiesti absurdne olukord, kus noored pered ei jaksa omale osta suuremat elamist, sest maksud on nii kõrged, millest makstakse kinni üksi elavate pensionäride luksuslikke elamisi.

Elamiskulud muudkui suurenevad ja see seab üha suurema surve alla pensionid - pensione tuleb tõsta, sest elamiskulud, see on küte, elekter jms kallinevad. Küte ja elekter omakorda kallinevad, sest üksi elavaid pensionäre tuleb kogu aeg juurde.

See on surnud ring, milles vaevleb nii Eesti kui terve ülejäänud Euroopa. Terve ühiskond on pühendunud järjest suurema pensionäride armee ülalpidamisele. See sarnaneb majanduslikus mõttes parun Münchauseni kombel enda juukseidpidi soost väljatõmbamisele. Tulemus on see, et pered jäävad väikseks, lapsi ei sünni ning lõpuks tuleb suures hädas hakata immigrante Aafrikast sisse vedama - kõike seda selleks, et pensionisüsteemi ülal pidada.

Surnud ringist pole väljapääsu, sest pensionärid moodustavad järjest suurema osa valijaskonnast - nemad panevad paika valitsused ja poliitikad. Valitsuste põhiliseks poliitikaks on saanud pensionide tõstmine - ja selleks raha leidmine - see on kõigilt teistelt äravõtmine.

Kas annab absurdsemat olukorda enam välja mõelda? Aga nii see paraku on.

Kommentaare ei ole: