kolmapäev, 22. jaanuar 2020

Eesti president kiidab takka koloniseerimisele?


Eesti pole, vähemalt teadaolevalt olnud kolonisaator, ilmselt seetõttu tahab Eesti president Kersti Kaljulaid nüüd seda kompenseerida ja kiidab Antarktikas takka Bellingshauseni ekspeditsioonile.

Taustaks olgu öeldud, et see oli Vene tsaari poolt initsieeritud ekspeditsioon selleks, et uusi maid koloniseerida. Ametlikult oli see ekspeditsioon teaduslik, aga tollal olid kõik sellised ekspeditsioonid „teaduslikud”. Samas oli ekspeditsioonil õigus vermida tsaari pildiga medaleid, et neid jagada võimalikele uute alade elanikele. Ekspeditsiooni juhtisid sõjaväelased (Bellingshausen ja Lazarev olid väejuhid) ja teadlasi kaasa ei võetudki.

Huvitav on see, et peale Putiniga kohtumist on Kaljulaid justkui ära vahetatud. Igal võimalikul juhul tahetakse Venemaale meele järgi olla. Kas see on mingi uus suund ja mis on tagamõte? Eesti jaoks peaks Vene kolooniad olema justkui tabuteema, sest Eesti ise oli pikka aega Vene koloonia. Antarktika ekspeditsiooniga kiidab Eesti president kaudselt takka ka Eesti koloniseerimisele.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See poliitika vist on vastukaaluks Petserimaa ja Jaanilinna alade vabastamise teemale.

Anonüümne ütles ...

Petserimaa ning Jaanilinn on Venemaalt sealset kodusõda ära kasutades okupeeritud alad, mis pole kunagi varem eestlaste alluvused olnud.