neljapäev, 11. juuni 2020

KUIDAS VÄIKE JULGE ROOSI ESIMEST KORDA VAKTSINEERIMAS KÄIS


Võtsime siis täna julguse kokku ning käisime Roosiga perearsti juures esimest vaktsiini tegemas. Olen alati teadnud, et enne kooli teen vaktsiinid ära, aga ikka on kuidagi kõhe tunne olnud. Suuresti seepärast, et Juulil tekkis pärast vaktsineerimist hull krambihoog ning ta sattus haiglasse, aga temaga on teisiti - krambihood on kaasasündinud ning tänaseks olen teada saanud, et teda ei soovitatagi vaktsineerida. Aga pärast sellist kogemust ikka kardad. See on samasugune seletamatu hirm nagu see, et pärast üht puudega last sünnib kindlasti teine puudega laps. Jabur, aga sellest on väga raske üle saada.

Täna võtsin aga südame rindu ning helistasin meie perearstile. Arst oli väga sõbralik ning vastutulelik ning kutsus meid kohe vastuvõtule. Ühe asja eest hoiatas - tavaliselt viieaastased end enam hea meelega vaktsineerida ei lase.

Roosi on aga ise Youtube'ist vaadanud, kuidas lapsi vaktsineeritakse, ning tema ei kartnud üldse. Või noh, võib-olla natuke oli ärevil. Aga rohkem põnevil :D Küsis, kas saab süstekohale printsess Elsa plaastri :D

Arsti juures läks hästi. Roosi oli uskumatult tubli - ei protesteerinud üldse ning pärast ütles, et polnud üldse valus. Tõsi, Elsa plaastrit ta päris ei saanud, aga too teine meeldis talle ka :) Pärast läksime koos mänguasjapoodi ning ostsime julgele tüdrukule uue Barbie ning jäätist. Mulle ka :D

Ja ei juhtunudki midagi hullu. Taevas ei kukkunud kaela ning mingeid kõrvaltoimeid ei ole ma samuti tuvastanud. Nii et mina soovitan küll vaktsineerida. Ei pea tegema kõiki korraga (meie arst ka ei soovitanud) ning võib leida endale sobiva aja (Roosi on viiene), aga enne lasteaeda või kooli minekut oleks mõistlik vaktsiinid lapse tervise ning omaenda südamerahu huvides ära teha. Kui just muidugi vaktsineerimine vastunäidustatud pole nagu meie Juulil :)

P.S. Sünnitus ei ole veel alanud, kõik rahulik selles osas, aga pärast tänast pikka jalutuskäiku kes teab :D 

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oled yks vinge memm oma vinge taadiga, soovin Sulle jöudu ja jaksu synnituseks, perele tugevat tervist ja önne! T: Katri.

Irja ütles ...

Aitäh :)