reede, 3. juuli 2020

ROOSI SÕBRAD JA JUULIKE



Roosi sõpradele on hakanud suurt huvi pakkuma Juulike. Eile passisid nad meie akna peal ja piilusid sisse. Juulike toimetas samal ajal põrandal ja mängis oma mänguasjadega. Vehkis kätega, käputas ja kilkas. Ühel hetkel kuulen, et keegi koputab akna peale. Lapsed üritasid Juuliga kontakti luua. Koputades ja lehvitades :)

Läksin välja ja seletasin neile, et Juuli ei oska nendega päris nõnda suhelda, aga koputada ja lehvitada võib ikka. Lastel oi ka palju küsimusi. Et miks Juuli selline on. Seletasin siis, et Juuli on sellisena sündinud ning et ta on nagu beebi. Nagu suur Ella :D „Kas ta mängida oskab,” küsisid lapsed. „Ikka oskab,”vastasin mina, „Lihtsalt beebimänge.” „Kas ta mähkmeid kannab?” uuris üks väike tüdruk. „Jaa, kannab.”

Sellega oligi kõik, vähemasti selleks korraks :D Lapsed jooksid tagasi mängima. Praegu on neil kõigil suur merisigadevaimustus ning ühe pere laste poolt välja toodud merisead olid sama huvitavad kui Juulike :D Roosi hakkas ka muidugi kohe endale merisiga kauplema, aga kuna meie liigume palju ringi, siis vähemasti praegu me koduloomi võtta ei saa.

Aga mis ma öelda tahtsin - lastel on elu ning maailma vastu suur huvi ning kõik erinev ning eriline pakub loomulikult huvi. Nii et selgitage neile ja nad saavad aru, kui nad midagi teada tahavad :) Muide, Portugalis oldi isegi julgemad kui siin Eestis. Täiskasvanud inimesed tulid tänaval ligi ning küsisid otse: „Mis teie lapsel viga on?” Alul oli see harjumatu, aga siis ma sain aru, et nad küsivad heast südamest. Sest kohe pärast seda pakuti abi. Kas on vaja last hoida, saab kuidagi muudmoodi aidata? No ei olnud meil mingit abi vaja, aga hea oli seda kuulda, et ollakse valmis aitama, kui seda vaja minema peaks. Mõni poetas isegi pisara. Et nii ilus tüdruk see meie Juulike ja nii kahju temast.

Inimesed on tegelikult oma südamepõhjas head. Kurjus ja julmus tulevad enemasti teadmatusest. Katsume seda selle siit maailmast kuidagi välja juurida või vähemasti vähendada.

Pildil Juuli ja Roosi läinud aastal Portugalis Espinho rannas lustimas.

Kommentaare ei ole: