laupäev, 7. november 2020

KUI RASEDAD SAAVAD, SIIS SAAB KOGU ÜLEJÄÄNUD ÜHISKOND KA

 Eesti on koroonakatastroofi lävel ning mõned piirangud tuleb tahes-tahtmata kehtestada. Millised siis? 

Minu arvates oleks praegu oleks kõige olulisem piirata viiruse levikut siseruumides ning üritustel, kus koos palju rahvast. Uute piirangute kehtestamisel tuleks sellest lähtuda. Seega võiks kaaluda, kas poleks mõistlik, et restoranid müüvad toitu ainult kaasa. Ja kas poleks mõistlik sulgeda ööklubid (kus kaks pluss kahte järgida väga keeruline) ja spordisaalid (maskiga ei saa sporti teha). Ning jätta ära kõik siseruumides toimuvad üritused, samuti vabaõhuüritused, kus koos palju rahvast (täna näiteks on Võrus Uma Meki suurlaat, mis on sulaselge hullus). Paraku on nii, et kui siseruumides on haige, kes köhib, nakatuvad praktiliselt kõik, kes tema lähedal. Võru linnavalitsuse koosolekul juhtus nõnda.

Koolid võiks kaaluda distantsõpet. Lätis lähevad alates esmaspäevast kõik lapsed peale 1-6 klassi distantsõppele. Paraku toimuvad ka koolitunnid siseruumides, sama lugu lasteaedadega.
Ja maskid. Rasedad kannavad juba AMMU haiglas ning ka sünnitama minnes maski. Mul on see liigagi hästi meeles. Kui rasedad saavad, siis saab kogu ülejäänud ühiskond ka. Mina olen maskikohustuse poolt.

Kommentaare ei ole: