neljapäev, 12. november 2020

KUIDAS KURJUST ÄRA TUNDA?

Sõbrad! Teate, mis ma arvan? Kõige tähtsam on, et headus võidab. Eks ole ju nii? Ärme siis lase kurjusel enda ning maailma üle võidule pääseda. Kuidas teda ära tunda, küsite. Seda kurjust. Lihtsalt. Kurjus on silmakirjalik. Ta on osav näitama end teistsugusena kui ta tegelikult on. Paremana, ilusamana, targemana. Seepärast paneb ta ka pahaks ausust. Sest tema ise ei ole kunagi aus. Aga kriisiolukorras, paanikasse sattununa ta paljastab end. Sest siis ei jaksa ega suuda mitte keegi teeselda.

Praegu võib tunduda, et maailm on katki, hingedelt lahti. Murtud, halvatud. Aga tegelikult ta ainult korrastab end. Halb õhk läheb välja ning uus, värske õhk tuleb sisse. See on asjade loomulik käik. Seda on vaja, et saaksime jälle sügavate sõõmudega hingata.
Nii et ärge heitke meelt. Sulle võib praegu tunduda, et sul on raske, aga ühel päeval on sul jälle kerge. Kõik saab korda. Hoia lihtsalt meel rõõmus ning helge ja ära karda neid tumedaid varje seintel. Need on päriselt ka ainult varjud.
Maailm ei ole katki, ta korrastab end. Ja headus pääseb lõpuks ikka võidule.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aitäh, Irja, väga hästi ja arukalt öeldud. Nii on.

Irja ütles ...

Aitäh :)

Anonüümne ütles ...

See EKRE minister Kraht ei pannud toime kuritegu,kuriteo koosseis puudub aga Kaja Kallase tegudel on kuriteo koosseis olemas,eks ju ?

Toomas Hendrik Ilves riigikogule ;”
Ma tahaksin samuti, et edaspidi ei võetaks siin saalis vastu enam ühtki seadust, mille põhieesmärk on mõne konkreetse äri edendamine. Sellisel asjal on lihtne nimi — korruptsioon. Võime olla õigusega uhked, et Eesti ärikeskkond on vabam ja ausam kui paljudes teistes arenenud riikides. Aga oleksime naiivsed uskudes, et erihuvid ei otsiks “mõlemale poolele” kasulikke lahendusi meie erakondades, parlamendis ja valitsuses. Need lähenemiskatsed tuleb ära tunda ja pakkumised tagasi lükata.

Siim Kallase tütre suur heitlus kütteäris 66
Vandeadvokaat Kaja Kallas (32) viis Riigikokku seadusesätte, mis teenis paljude arvates ta soojamiljonärist boyfriend’i huve.

Tarmo Vahter

Krister Kivi
Reformierakondlane vaimult, kuid mitte parteipiletilt: Siim Kallase tütrena juristiks kasvanud Kaja Kallas (parteitu) ütleb, et pooldab tuliselt vaba konkurentsi, kuid mõned valdkonnad – näiteks taastuvenergia – on erandeiks.
Reformierakondlane vaimult, kuid mitte parteipiletilt: Siim Kallase tütrena juristiks kasvanud Kaja Kallas (parteitu) ütleb, et pooldab tuliselt vaba konkurentsi, kuid mõned valdkonnad – näiteks taastuvenergia – on erandeiks.TIIT BLAAT / EESTI EKSPRESS

„Kui sa oled 32-aastane ja suhtled töiselt iga päev ettevõtjatest meestega,” ütleb vandeadbokaat Kaja Kallas, „võib sellise intriigi välja imeda igast minu suhtest.” Ta istub Kawe Plaza viiendal korrusel, advokaadibüroo Luiga Mody Hääl Borenius nõupidamistesaalis, tühja hiigellaua taga. Konditsioneer undab tuimalt ning prantslaslikult elegantne Kallas ristab äkilises nõutushoos oma sõrmed. Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingut Riigikogus esindades on ta sattunud keerulisse afääri, milles kandvad rollid Tallinna Kütte juhil, miljonär Kristjan Rahul (37) ning Kaja isal, Reformierakonna auesimees Siim Kallasel (61). Väike, kuid oluline osa on valitsuse tülli ajanud intriigis mängida aga absoluutselt kõigil Eesti soojatarbijail. „Ulhamrid põgenesid pilkases öös. Katsumustest ja väsimusest hullunud, kannatasid nad kõige rohkem suurima häda käes: tuli oli surnud. Nad mõistsid, et nende suguharu ähvardab häving, et loodusjõud on veelgi rohkem nende vastu, sest neil tuli nüüd rännata mööda maad paljaste ja mahajäetutena.” Need dramaatilised read paololiitikumiaegset hõimu tabanud tragöödiast on tuttavad kõigile, kes J. H. Rosney-vanema teost „Võitlus tule pärast” lugenud on. Sama kirglik heitlus tule pärast käib ka Eestis varasuvel 2010, kuid tulepuuridest on väärtuslik leek nüüdseks kolinud keskküttekatelde alla. Vaenulikeks suguharudeks on Sandor Liive juhitav Eesti Energia ning pranstuse kontsern Dalkia, kellele kuulub Tallinna Küte, mida juhib Kristjan Rahu. Edasi loe paberlehest…

Riigiametnikel on keelatud kuuluda erafirmade juhatusesse.
Kaja Kallas kuulub nendesse juhatustesse :

http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/article.php?id=31581649&com=1&s=1&no=60

Kawal Ants, 12.06.2010 09:30
http://www.advokatuur.ee/?id=398

Kaja Kallas
4E Tehnoinvest OÜ (registrikood 11592334)
AS Aseriaru Tuulepark (registrikood 11094487)
Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon (registrikood 80157833), juhatuse liige
Golf Marketing OÜ (registrikood 11503974)
Leiger Konsultatsioonid OÜ (registrikood 11455531), juhatuse liige
OÜ 4E Biofond (registrikood 11504910)
OÜ Hiiumaa Offshore Tuulepark (registrikood 11328689)
OÜ Pakri Tuulepark (registrikood 10786409), nõukogu liige
OÜ Paldiski Tuulepark (registrikood 10892229)
OÜ Roheline Ring Tuulepargid (registrikood 11423086)
OÜ Viru-Nigula Tuulepark (registrikood 11083689), nõukogu liige
Tooma Tuulepark OÜ (registrikood 11092962)
Vanaküla Tuulepark OÜ (registrikood 11427730)