esmaspäev, 6. juuni 2022

96 REISIPÄEV :)


 
Täna siis selline mõnus Eesti suvepäev, 21 kraadi ning päike. Minu lemmik! Võrus sama, ma vaatasin, ehk siinne ilm hakkab juba sarnanema Eesti ilmaga. Eestisse on saabunud suvi ning Soome ka :) 

Vahva! Uus valitsus ei ole aga ikka koos. Tuleb veel oodata ja küüsi närida. No loodame, et homme saabub siis selgus, kelle paati Isamaa läheb. Mina isiklikult arvan, et tuleb IEKREKE :) Aga saab näha. 

Portugalis on aga suur suvi ning üha rohkem on siingi ookeani ääres näha turiste. Muidugi mitte nii palju kui Lissabonis, kus ei mahtunud tänaval enam hästi liikuma. Aga siiagi tuleb neid iga päev juurde. Majutuskohad on suures osas täisbroneeritud ja turismiettevõtjad hõõruvad käsi. Pandeemia kõige hullemal ajal kandsid nad suuri kahjumeid, mida loodavad nüüd heastada. 

Suvi ongi tegelikult ainus aastaaeg, mil Portugali turismitööstuses midagi teenitakse. High season ehk kõrghooaeg algab juunis ning kestab septembrini ehk kolm kuud. Siis küsitakse talvel 500 eurot maksnud elamise eest 1500-2000 eurot kuus. Seetõttu on Portugali enda inimesed väga pahased, kuna nemad sellist raha ilmaski välja käia ei suuda ning seetõttu ei saagi nad endale mujale kui ehk vaid magalarajooni elamist üürida. Kuna keegi ei ole nõus heas asukohas olevat korterit välja üürima muidu kui vaid madalhooajaks ehk low season'iks oktoobrist aprillini. Ja nii jäävadki portugallastele vaid inetud magalarajoonid, kuhu turistid ei vaata. Head korterid on aga talviti tühjad ning suvel kasseerib omanik nende eest turistide käest 1500-2000 (luksimate eest isegi kuni 5000) eurot kuus ning elab sellest terve aasta. 

Kui võrrelda korterite üürihindu Portugalis ja Soomes praegu, siis võib julgelt öelda, et Soomes saab üürida korteri 1000 eurot odavamalt kui siin. Vaatasingi eile üht Soome korterit ja mõtlesime, et läheks hoopis juuliks Soome. Oleks seal kuukese või nii. Sõidaks ringi, käiks lastega Muumimaal. Inno arvas, et Soomes maksab praad 30 eurot ja et läheb kalliks, aga kui restoranide hindu vaatasime, pidime pikali kukkuma. Keskmises restoranis Turus näiteks on praadide hinnad 10-13 eurot. Ma olen isegi Võrus rohkem maksnud :D Nii et Soome tundub nüüd väga ahvatlev. Nagu öeldud - juuni lõpuni oleme siin, sest meil on selle ajani kõik juba ära makstud, aga siis vaatame, mis edasi. Meile meeldib otsustada käigu pealt, tunde järgi, kuidas tuju on. 

Ülal Ella meie siinse lemmikrestorani juures lilli korjamas. 

Kommentaare ei ole: