laupäev, 18. veebruar 2023

UUS ROMAAN JUBA VAIKSELT KUJUNEB

Tegin täna uue romaani kohta viimaseid märkmeid ning varsti hakkan kirjutama. Juhhei, süžee loksus paika - tänu Nursipalu vaidlusele, mis mind tohutult inspireeris. 

Ega ma teile palju ette ära ei räägi, aga peategelaseks on muidugi jälle meie paljukannatanud portugallane Joao. Vahepeal on möödunud kümme aastat ning Eesti Vabariigi poolt kehtestatud sissesõdukeeld Joaole on lõppenud. Lissabonis möllab koroona ning Joao, kes kohutavalt kardab haigusi, tahab sealt ära põgeneda. Kuna tema süda jäi Eestisse, siis otsustabki ta oma väikese Fiat Puntoga Eesti poole sõitma hakata. Igatsedes vaid rahu. 

Eestis satub ta aga taas tohutute sündmuste keerisesse - kui esimeses romaanis oli tegevusajaks Pronksiöö ning tegevuspaigaks Tallinn, siis nüüd Lõuna-Eesti ehk Võru, kus on parajasti käimas rahvaülestõus. Vaevalt jõuab Joao Eesti piiri ületada, kui ta nende sündmuste keerisesse satub. Ning loomulikult ei maga ka Venemaa. Üsna pea avastab Joao end venelaste käest vangist. Kuidas ta sinna sai, noh, sellest loete juba raamatust :) 

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Põnev süzee, Juhul kui õigesti aru sain -eelmise romaani järg. Edu kirjanikule

Anonüümne ütles ...

Kas see raamat ka eesti keelde tõlgitakse?

Anonüümne ütles ...

Kuulutad tulevikku...