pühapäev, 14. mai 2023

KUIDAS MEIE OMA LAPSI KASVATAME


 HEAD EMADEPÄEVA, KALLID SÕBRAD! 

Valisin tänase päeva pildiks nimme selle, kus olen Juuliga, sest puuetega lapsed vajavad tänases Eestis kõige enam kaitset.
Ühtlasi illustreerib see pilt seda, millise põhimõttega meie Innoga oma lapsi kasvatame. Nad on meil IGAL POOL kaasas. Poes, tänaval, mänguväljakul, reisidel, tööd tehes. IGAL POOL. 

Kõik see kehtib loomulikult ka Juuli kohta. Mis siis, et ta on puudega ja teda tuleb paljudesse kohtadesse tõsta või tarida. Juuli on meie pere täieõiguslik liige ning teisiti ei tuleks see kõne allagi. Ta on kõikidesse meie tegevustesse kaasatud. 

Niisamuti peaks see olema ka ühiskonnas - et kõik, ka nõrgemad, kes vajavad abi, oleksid teiste tegevustesse kaasatud. Et neid ei jäetaks maha, vaid võetaks ühes. Isegi, kui see veidike teiste tegevusi aeglustab. 

Elu ei peaks olema võidujooks, vaid mõnus ühine kulgemine. Kus me tunneme üksteise seltskonnast rõõmu. Ja kus oma sõna saavad sama valjusti kaasa öelda nii nõrgad kui tugevad, nii haiged kui terved.

Emad! Teie ülesanne on rääkida oma lastele puuetega inimestest. Et nad on samasugused inimesed nagu me kõik. Et neil on samasugused inimõigused. Õpetage oma lapsi puuetega inimestesse hästi ning hoolivalt suhtuma. Tehke seda juba täna!

2 kommentaari:

ann ütles ...

mõnus ühine kulgemine. Kus me tunneme üksteise seltskonnast rõõmu.
------
Mmm, njah, ka mina kujutasin midagi sellist ette. Kuidas aga välja kukkus? No natuke teisiti. Mina võin ju lastega ringiloivamist nautida, aga mees seda tempo aeglustumist eriti ei armasta: noh, kas sa tahad siit veel midagi? Kas hakkame juba koju minema? Kuskile minek ongi veidi... problemaatiline. Kui üks seda ilmselgelt ei naudi ja on kannatamatu, siis ei ole ju asjast õiget rõõmu ka mul. Püüan siis ise lastega mingil määral käia... muud lahendust ei leiagi. Minu jaoks on kasvõi jalgsi poes ja nii, et keegi tagant ei kiirusta, käimine sündmus. See noh? noh? selja tagant rikub kogu asja ära, üldse ei meeldi.

Irja ütles ...

Nõus :D Nii on. Kulgeda saab vaid rahulikult. Õnneks me Innoga oleme ühtemoodi. Meil kipub pigem kellaaeg ära ununema. Aga võib ju ka lastega kulgeda, ega siin mingeid seadusi ole :) Peaasi, et kõigile osalejatele meeldib :)