pühapäev, 11. juuni 2023

KUIDAS VENELASED LÄÄNE ÜLE MÄNGISID EHK HÜVASTI, RELVAD

Praegu Ukrainas toimuvat vaadates ei tea, kas nutta või naerda. Kuidas lääs end sedasi haneks püüda lasi? Kõik see tehnika, kõik need relvad, mis kõigepealt meeletute jõupingutustega hammaste vahelt välja kisuti ja siis kiiduavalduste saatel Ukrainasse saadeti, lendavad seal nüüd kurvalt ja kuulsusetult vastu taevast. Sest Venemaa on toonud välja oma võimsamad relvad, mida ta siiamaani on säästnud. 

Mind hämmastab ja samas kurvastab (aga mis sest kasu?) Lääne liidrite, sealhulgas Eesti omade, pimedus. Kuidas on võimalik, et endalt ei küsitud - miks Venemaa võimsamaid relvi hoiab, miks ta neid juba sõjaväljale ei too? Kas tõesti arvati, et Putin on loll? No vot siis on mul teie pärast tõsiselt kurb. Juba Sun-Tzu pani südamele, et oma vastast EI TOHI ALAHINNATA.

Lääs ja ennekõike Lääne poliitikud on seda aga teinud. Tohutult Venemaad alahinnanud. Nüüd on tagajärjed käes - Venemaa liigub Ukrainas võidult võidule ning Ukraina vasturünnak löödi mängeldes tagasi.

Oleme palun, ausad, eks. Eesti meedia sõjapropagnada on juba nii vastik, et ajab öökima. Valetatakse suure suuga, ühe kaotused tõlgendatakse võitudeks ning teise võidud kaotusteks. 

Aga samas on tõde näha nii selgesti, et silmadel hakkab vaadates valus. Ukraina on seda sõda kaotamas ning lääneriikide senine taktika - saadame relvi ja moona - on läbi kukkunud. 

Venemaa taktika oli teine. Venemaa näitas end sõja alguses nõrgana ning Putin surijana. Siis kõik hõiskasid - vanaraud, vanaraud, Putin kohe suremas! Keegi ei küsinud - aga äkki Venemaa lihtsalt teeskleb nõrka? Äkki tal on pikem plaan? 

Ja nüüd me näemegi, miks Venemaal oli vaja nõrka teeselda. Et lääs kõik oma relvad Ukrainasse ära saadaks. Nüüd heidab Venemaa endalt nõrkuse keebi ning paljastab oma tegeliku, hirmuäratava jõu.
Ma ei oska seda millegi muuga seletada, kui et läänel on praegu masendavalt rumalad juhid. Mitte ühegi Euroopa riigi eesotsas ei seisa juhti, kes suudaks mõelda strateegiliselt, pikalt ette. Kas pole kohutav perspektiiv? Praegused juhid mõtlevad umbes nii: "Uihh! Aihh! Appiiiiii! Mis me nüüd teeme, mis me nüüd teeme? Saadame veel relvi! Kus on relvad? Ah pole? No ostame juurde! Miljardi eest!" 

Et jah. Näis, mida need tarkpead Viulniuse tippkohtumisel otsustavad. Aga ma ennustan, et pärast katkume kõik juukseid ja kiristame hambaid. Ja venelased naeravad, sest neil õnnestus taas lääs üle mängida.

Mis on džuudo kuldreegel? Kasuta vastase tugevust tema enda vastu. Just seda on Venemaa siiamaani edukalt teinud. Ja meie - eestlased eesotsas - maksame selle kõik oma elatustaseme languse ning võimalik, et ka eludega, kinni. Sest Lääne-Euroopa on enne Venemaale alla vandumist valmis sõdima viimase idaeurooplaseni.

8 kommentaari:

Kristjan ütles ...

Mis kuradi maailmas teie küll elate?
Millised need tohutud võidud täpsemalt on, millelt millele Venemaa liigub?

Anonüümne ütles ...

Hispaania päike on liiga teinud

Anonüümne ütles ...

kolm võitu siiski onirwwwwww
vähevõitu
hallivõitu
S..võitu

Anonüümne ütles ...

Ammugi selge, et sõja osapooled rindel toimuva kohta õiget infi ei anna.
Meil püütakse kõike ukridega seonduvat kangelaslikus valguses paista. Isegi kui nad taganevad.

Anonüümne ütles ...

Meie nn.eksperdid loevad ainult ukraina pressi.Seal kogu tarkus.

Anonüümne ütles ...

Napoleoni ja Hitleri keretäied juba meelest läinud.
Aga kolm on kohtuseadus. Kolmanda keretäie järel ei tohi Venemaa enam asja niisama jätta kui rahu armas.

Anonüümne ütles ...

Artikli ja mõningate kommentaatorite jutu järgi näivad venelased juba Kiievis olevat.

Anonüümne ütles ...

See vene ajupesu on ikka võimas: analooge mitteomav tehnika, suur vene hing ja igavene impeerium... Tegelikult on meil ida pool kõigest üks närune santlaager, kes läks Ukrainasse vargile.