esmaspäev, 18. september 2023

LEMMIKÕPETAJA ON CARLOS


ROOSI KOOL. Täna õpetas Roosi mulle järjekordse uue hispaaniakeelse sõna selgeks :D "Kui sa teed midagi valesti, siis ütled madre mia ja lööd käega otsa ette," seletas ta tähtsalt. 

Ühtlasi selgus, et Roosi konkurentsitu lemnmikõpetaja on Carlos, kes annab kehalist. Toosama tore mees, kes end mulle värava juures tutvustama tuli. Täna oli Carlose juhendamisel harjutatud korvpallimängu ning Roosi oli sellest nii vaimustuses, et tahab nüüd minna korvpallitrenni. 

Värava juures oli aga kõik endine. Isegi vormis politseinik valvas nagu alati ülekäiguraja juures, et kõik toimuks korrapäraselt. Ja mina arvasin, et ta oli seal kooli alguse puhul. Ei, iga päev :D Väga tore. Nii on kindel, et värava juures valitseb kord.

Nagu ma juba varem kirjutasin, toimub laste üleandmine kooli värava juures. Lapsed tuuakse värava juurde vanuse järjekorras, nooremad kõigepealt. Nad ei tule üksi, vaid iga klassi toob kohale viimase tunni õpetaja. Täna oli Roosil viimane tund loodusteadus ning nad tõi värava juurde loodusteaduse õpetaja. Kes oli taaskord mees. Carlos on mees ning enamik teisi õpetajaid on mehed, vaid portugali ning inglise keele õpetaja pidid olema naised. 

Väravast ei pääse lapsed välja niisama. Igaüks näitab
õpetajale näpuga, kus on tema isa või ema, ning pääseb siis välja. Ükshaaval. 

Sedasi. Pärast läksime kooli kõrval asuvale mänguväljakule kiikuma ning siis koju, issi tehtud isuäratavat pajarooga sööma. Ahjaa, söömine on meil siin luncbox'i põhine. Igaüks võtab omale kodust ise näksikarbi kaasa ning einet võetakse väljas, koolimaja trepi peal. Kes tahab, jääb koolimajja lõunale, aga enamik lapsi eelistab süüa kodus. Tunnid lõppevad kell kaks.

Kommentaare ei ole: