reede, 15. september 2023

PORTUGALIS IMPLANTAATI PANEMAS


Jagan siis natuke implantaadi panemise muljeid ka. Kui mäletate, siis käisin kevadel Portugalis hambaid parandamas ning mul tõmmati ka kaks kõrvuti olevat hammast välja. Nüüd on haav paranenud ning sain minna Portalegresse implantaate panema.

2022. aasta talvel käisin Eestis ka mitmes erinevas Tartu hambakliinikus, uurimas, kas saaks implantaati panna ning kui palju see maksab. Oi, see oli kadalipp. Kõigepealt pidi käima vähemasti kahel suuhügienisti sessioonil (1 seanss 100 eurot) ning enne tuli ära parandada KÕIK hambaaugud, ka kõige pisemad. Mida pidi olema kuskil 20. "Kahe-kolme aasta pärast saab ehk implantaadid ära panna," arvati.

Vihastasin ja mõtöesin, et minge õige p...e. Kaht-kolme aastat ma nüüd küll ootama ei hakka :D Sõitsime Portugali ning Castelo de Vide'i hambaarst leidis mul vaid mõned augukesed. Mille ta parandas ära paari kuuga. Pärast seda tuli oodata 6 kuud ning täna sai implantaadid ära panna. Ehk kogu värk üheainsa aasta küsimus.
Nüüd maksumusest. Eestis pidi üks implantaat maksma 2000 eurot. Ja kui implantaat ei juurdu, siis on see sinu oma viga ning mahavisatud raha. "Peate siis hoolsalt hambaid pesema!" teatas Eesti implantoloog tähtsalt. Nagu sõltuks juurdumine vaid hammaste pesemisest :D 

Portugalis ütles implantoloog mulle täna aga, et "don't worry, if the implant does not take, we'll put you another one and you don´t have to pay anything." Ehk kui ei juurdu, tagab implanatadi valmistaja uue implantaadi. Mille eest ei pea mitte midagi maksma.
Täna pandi mulle siis nö kruvid, kaks tükki, ning kokku läksid nad maksma 1200 eurot. Kroonide eest tuleb samuti tasuda 1200 eurot. Kaks implantaati siis kokku 2400 eurot. Ehk siis kui tahate siin panna vaid ÜHE implantaadi, siis tuleb tasuda vaid 1200 eurot. Mitte 2000 eurot nagu Eestis. 

Tasub seega kaaluda Portugalis implantaadi panekut. Arstid tegutsevad siin väga kiiresti, ei mingit jokutamist, ning samas on nad väga hoolsad ning ülisõbralikud. Ja muide, ka suuhüiensiti seanss ei maksa siin 100 eurot, vaid ainult 40 :D 

Nädala pärast võetakse mul välja niidid ning kroonid pannakse detsembris. 

Ahjaa, sain endale ka uhke implantaadi passi, panin sellest pildi :) 

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eestis on kõik kallis

Filoloog ütles ...

Väga hea, et selliseid võrdlevaid artikleid kirjutad. Muidu teatavad me poliitikud, et Eestis pole elu kunagi param olnud kui praegu.

Anonüümne ütles ...

Kas on keraamiline või titaan kruvi? Tundub, et titaanist kruvi. Keraamiline on kõik ühes tükis, kruvi ja kroon. Aga peaasi, et said tagasi, mis puudu oli! Eestis siis veel ei teatagi keraamilist süsteemi.

Irja ütles ...

Inno arvas, et titaan :D