neljapäev, 7. september 2023

ROOS LÄKS HISPAANIAS KOOLI :)


Täna oli Roosil väga tähtis päev, ta käis issiga kohalikus koolis. Dokumente sisse viimas ning muidu tutvumas. Ehk siis "venimos matricular a la niña," nagu mu sõber öelda soovitas, kui mõni hispaanlane vastu tuleb :D

Tagasi tulles rääkis Inno õhinal, et kõik oli olnud väga tore ning vastuvõtt ülisõbralik, kaugel ametlikkusest. Kokku saadi kooli direktori ning inglise keele õpetajaga. Roosilt küsiti tema nime ning ta võeti vastu neljandasse klassi. Eesti süsteemi järgi (Roosi jätkab ka Eesti Waldorf-kooli koduõppes) on Roosi teiseses klassis. Ehk Hispaanias on ta kaks klassi ees :D

Kool algab esmaspäeval, 11. septembril (mitte 1. septembril nagu Eestis) kell üheksa ning kestab kella kaheni päeval. Õppeaineteks on muuhulgas hispaania keel, portugali keel (super!), inglise keel, matemaatika, teadus, kunst, kehaline kasvatus ning religioon. Võis valida alternatiivi religioonile, aga panime Roosi kirja religiooniõpetusse, kuna seal tähistatakse ka kirikupühasid.

Kool on väike ning armas, kaks klassi on koos ning ühes sellises liitklassis on kümme last. Tundus, et õpetajad olid lisalapse üle väga rõõmsad. Roosi saab omale ka tutor'i ehk abiõpetaja, kes tal kooliellu sisse sulanduda aitab.

Telefonid on koolis keelatud, neid ei tohi isegi kaasa võtta (väga hea!). Kui on mingi probleem, siis minnakse direktori juurde, kel on olemas vanemate number. Lapsed viiakse hommikul kooli värava juurde ning pärast saadakse nad sealtsamast kätte. Inglise keele õpetaja lubas Roosile esmaspäeva hommikul värava juurde vastu tulla :)

Kaasa ei pea võtma eriti midagi, vaid koti, pinali ning mõned pliiatsid ja pastakad. Õpikud on kooli poolt.

Kool on samas kohas, kus laager, ehk Roosile tuttav koht :)

Et nõndaks :) Inno rääkis, et oleks nagu mingis mõnusas klubis käinud ja Roosi oli ka väga rahul. Esmaspäeval siis kooli!

Pildil Roos Hispaania laste suvelaagris.

Kommentaare ei ole: