esmaspäev, 11. september 2023

ROOSI KOOLIMULJED JA TUNNIPLAAN

Nonii, Roosi on siis kodus tagasi ning esimesed muljed jagatud :D 
Läksin talle kella kaheks koos Ellaga järele ning juba 15 minutit enne kooli ametlikku lõppu oli koolimaja raudväravate (siin on kõik ülimalt turvatud) taha kogunenud umbkaudu viisteist elavalt jutlevat lapsevanemat, osadel ka väikesed õed-vennad kaasas. Mulle hõigati sõbralikult "Hola!" ning Ellakesele tehti pai. 

Hispaania kool on heas mõttes sõjaväelise korraga. Värava juures valvas laste ülekäiguraja ületamist vormis politseinik ning välja lasti jumbud klasside kaupa, nimekirja alusel. Kõigepealt kõige väiksemad jubinad, siis veidi vanemad ja siis veel vanemad. Sellest võib ainult unistada, et laps üksi koolimaja väravast välja pääseb ning sealt kuhugile iseseisvalt läheb :D Kõik, ka 11-12-aastased anti üle korrespondeeruvatele lapsevanematele. Ning kummalisel kombel tundus see väga normaalne. Nii ei pääse lastele ligi mitte ükski halba plaaniv täiskasvanu. Kui nad kõik korraga ning ilma valveta koolimaja uksest suure hurraaga välja lasta, siis ei või ju kindel olla, et neid ei proovi koduteel õnge võtta mõni narkokaubitseja või kommionu. Hispaania on sellise võimaluse välistanud. 

Hüva, nüüd sellest, mis koolis tehti. Roosi rääkis uhkusega, kuidas nad olid oma klassiga kõik koos alustuseks Võru pilte vaadanud. Ma arvasin alul, et kuulen valesti, aga päris tõsiselt - õpetaja näitas teistele, kust Roosi tuleb ning kus asub tema kodulinn. No nii meeletult armas. Meie linnakeses nüüd teatatakse, kuskohas on Võru :D Juba alustati ka vaikselt õppimisega. Roosi oli tahvli peal matemaatikaülesandeid lahendanud. "Need olid päris rasked, aga sain hakkama," ütles ta. Siis oli joonistatud ning muusika järgi tantsitud. Ning vaadatud kaardi peal erinevaid maailma riike. 

Seega päris tegus päev esimese päeva kohta, aga Roosile endale väga meeldis. Ja mis seal imestada, kui kõik olid tema vastu väga sõbralikud :D 

Täna sai Roosi teada ka oma tunniplaani ning teatas uhkelt, et oli selle ise tahvli pealt maha kirjutanud. Hispaania keeles :D Pildi peal ongi Roosi tunniplaan. 

Kokku oli Roosiga täna tegelenud kaks õpetajat ning mõlemad olid mehed. Värava juures ma paningi tähele, et enamik õpetajaid on mehed, vaid paar tükki on naised pluss direktor. Roosi klassi juhatahas väravast välja sõbralik meesterahvas, kes ütles, et ta nimi on Carlos ning et ta on kehalise kasvatuse õpetaja. "Pleased to meet you," ütles ta mulle rõõmsa naeratusega ning kinnitas, et Roosi esimene koolipäev läks väga hästi. 

Homme siis jälle!

Kommentaare ei ole: