kolmapäev, 1. november 2023

KÕIKIDE PÜHAKUTE PÄEV HISPAANIAS


Täna on meil siin siis suur püha Kõikide Pühakute Päev (Dia Día de Todos los Santos), mis on koolist vaba päev. Hispaania pühakute päev on sarnane Eesti Hingedepäevale - inimesed viivad sel päeval oma lahkunud sugulaste haudadele lilli ning süütavad nende mäletuseks küünla. Teine traditsioon on nö kastanimatk - minnakse koos kastaneid korjama ning pärast röstitakse ja süüakse neid ühiselt.

Seda tehti eile ka Roosi koolis. Kõik algklasside õpilased läksid koos oma õpetajatega kohalikku kastanisallu matkale. Käidi maha pikk maa (Roosi sõnul sama pikk kui tee Portugali :D), mägedest üles ning alla, ning tee peal korjati puude alla maha kukkunud kastaneid. Matkajuhiks oli kehalise kasvatuse õpetaja Carlos, kes ise sealkandis elab. Vahepeal tehti peatus ning söödi tühjaks oma näksikarbid. Matk oli nii lõbus, aga väsitav - koju jõudes oli Roosi nii väsinud, et jäi kohe magama :D 

Täna siis puhkame ning sööme röstitud kastaneid :) 

Pühakute päeva puhul mõtlen Võru linna kaitsepühakule Pühale Georgile ning palun, et ta ka edaspidi kaitseks Võru linna kõige kurja eest.

Kommentaare ei ole: