esmaspäev, 20. november 2023

POLEGI 50 % EESTLANE :(


Tellisime Innoga nalja pärast DNA testid ning mina sain oma tulemused kätte. Tuleb välja, et ma polegi 50 % eestlane, nagu arvasin, vaid ainult 40 % :D Ülejäänud protsendid tulevad mul Soomest (Karjala, Savo ning Turu piirkond Soomes) ning Poolast :D Ema suguvõsas mul kindlasti Poola juuri pole, nii et Poola on siis isa poolt. Seda ei teadnud isegi minu isa :D Kust täpselt, DNA test ei ütle, lihtsalt et Poola. 

Ja üks lahe nüanss veel - ma olen 3 % Ameerika indiaanlane :D Päriselt, ma ei tee nalja :D Innole teeb see asi kohutavalt nalja ning ta ütleb, et saab nüüd aru, miks mulle nii kohutavalt vesternid meeldivad :D See tuleb ilmselt ema poolt. Mu ema isapoolsel vanaemal olid sinkjasmustad juuksed. 

Väga lahe igatahes, täitsa tasub DNA test ära teha. Nii et Soome juured on mul Karjalas, Savos ja Turus, siis on 40 % eestlast ning ülejäänu kuskilt Poolast. 

Annan teada, kui Inno tulemused tulevad :) 

4 kommentaari:

ann ütles ...

Nojah, pruunid silmad... Pruune nn. mongolisilmi on ka soome-ugri algkodu soomeugrilastel (marid jt.) ja Soome saamidel. Kuid maridel/saamidel käib mongoliidsete silmadega kokku nöbinina, mida sul jällegi absoluutselt pole. Ehk siis need pruunid silmad on tõenäoliselt kuskilt mujalt kui siit piirkonnast pärit - indiaanlased või Poola :)

Meil vastupidine: suguvõsas (minu) esineb nö. mongoliidse silmalõikega + nöbininalist näotüüpi, kuid, eheee - mongoliidse silmalõike sees on alati põhjamaalase heledad silmad. Pruune silmi üldse ei esine.

Anonüümne ütles ...

"Ülejäänud protsendid tulevad mul Soomest (Karjala, Savo ning Turu piirkond Soomes) ning Poolast"
Nii Poola kui Soome on põlised Vene Impeeriumi alad, seega oled OMA.

Irja ütles ...

Silmad jah ilmselt indiaanlase omad, nagu ka mu emal :D Ja nina pidi ühe Facebooki sõbra sõnul olema juudi oma :D Ehk siis Poola juut/indiaanlane :D

Anonüümne ütles ...

mis test see oli pange palun link ja kui palju maksis?