esmaspäev, 18. detsember 2023

JÕULUVAHEAEG!


Ma ei tea, kuidas teie lastel, aga Roosi koolis on see nädal enne jõulu nö fun'i nädal. Õppimist kui sellist enam ei toimu. Täna kirjutavad nad klassis kirja jõuluvanale ning lähevad matkale õliveskisse, kus valmistatakse oliiviõli. Eks ma siis pärast kuulen, mida seal täpselt tehti, Roosi ise oli suures õhinas. Neljapäeval on neil suur jõulukontsert, kus Roosi klass esitab päkapikkude tantsu, ning reedel enam kooli pole.

Välja valitud on juba ka kingitus klassijuhatajale. Selle organiseerisid laste emad ning valituks osutus veinipudel koos snäkkidega. Ma ei teagi, kas Eestis on sobilik õpetajale veinipudelit kinkida, aga siin on see täiesti tavaline.

Roosi teeb eraldi kingi ka oma hispaania keele õpetajale Emanuelile. Temale panime samuti ühe veinikese ning lisaks Eesti Metsavenna sõira ning Fazeri piparkoogišokolaadi (pooleldi soomlased nagu me oleme :D). 

Ja ega siis võibki juba jõululainele minna. Kuusk on ehitud, kingid ära peidetud ning jõuluõhtu menüü valmis mõeldud. Ootamas on sõbranna poolt Eestist teele pandud heeringas ja kilu ning Eesti piparkoogid ja Kalevi maiustused, sõir muidugi. Homme peaks Soomest saabuma must leib. 

Ilma üle ei saa ka kurta. Päeval on meil siin 12-13 ning öösel 2-3. Meil mäe peal öösel vähem, tuleb ka öökülma. Aga päike paistab iga päev, pilvi pole nähagi. Nii et ülimõnus jõul tuleb :) 

Pildi peal pisi-Ella mängukal kiikumas. 

Kommentaare ei ole: