kolmapäev, 13. detsember 2023

KAS NATOL ON MEILE PAKKUDA KA MUUD KUI VAID KURVAD SILMAD?

Mida arvate, kui mitme aastaga me taas Vene mõjusfääri langeme? Mina pakun, et 1-3 aastaga. Probleem on selles, et lääs, kes alul isegi tegi nägu, et Ukraina ja ülejäänud ida saatus talle korda läheb, on nüüd oma näo paljastanud ning annab igal võimalikul moel mõista, et see talle siiski korda ei lähe. Mis on ka tükati mõistetav, kuna see pole ju tema probleem. Ega Saksamaa, Prantsusmaa ja teised Euroopa riigid Venemaa naabrid ole. 

Vene oht on idakate ehk siis Eesti, Läti, Leedu, Poola ja muidugi ka Soome probleem. Miks peame meie nende pärast ohvreid tooma, mõtlevad läänlased, siin on juba ohverdatud küll. Antud relvi ja kannatatud hinnatõusu, aitab nüüd küll. Kõva häälega nad seda välja ei ütle, küll aga õhkub seda igast nende nahapoorist. Ning kõikidest sõnadest ja tegudest. Kes oleks arvanud, et isegi Kaja suur sõber Jens, kelle ta lausa meie vabariigi aastapäevale kutsus, lootes vankumatule toetusele, on käpad püsti tõstnud ning vait kui kult rukkis? Ning andis vaid lakooniliselt teada, et "peame olema valmis halbadeks uudisteks Ukrainast." Tõsi, tema silmad olid seda öeldes kurvad, aga see oli ka kõik, mis tal meile anda oli. Kurvad silmad. 

Me loodame NATO artikkel viiele, aga isegi soomlased ei looda enam sellele, vaid räägivad sellest, et nende mehed peavad olema 2025. aastaks supervormis. Ja et kogu ühiskond peab juba täna sõjaks valmis olema. Kas Eesti on? Meil ei räägita sellest, selle asemel pigistatakse suu kõvasti kinni ja lüüakse pilk häbelikult maha. Mis nüüd sest, ära kutsu kurja välja, kuss. 

Nojah, eks ole seegi taktika. Pigistada silmad kõvasti kinni ning loota, et küll seegi torm mööda läheb. Nii me ilmselt ellu olemegi jäänud, et pole väga vastu pannud. Oleme lasknud elul juhtuda ning see ehk ongi meid siia toonud. Nüüd elame jälle sõja ajal. Annaks Jumal, et mõjusfääride jagamine ei tooks meie maale purustusi ning laastamist, sest see oleks kõige parem variant, aga selge on see, et kui ta tooma peaks, siis ei ole NATOl ja Ameerikal meile pakkuda muud kui kurvad silmad.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga sõjavägi pidi ju lammastest koosnema.

Anonüümne ütles ...

Ilmselt see nii läheb ka!BRICS saab jaanuaris lisaks 6 riiki ja veel 30 on teinud taotluse.Jääb mulje ,et Eesti eliit teab mis ees ootab ja varastab nii palju kui jaksab.Pole ju saladus ,et ukrid pesevad krüptimisega raha ja just sellepärast paljud riigid nii varmad sinna rahva maksuraha saatmas on.Kajale olevat isa kinkinud Alpides suvila ja Zelenski soetas 8 miljoni eest Goebbelsi villa.Nüüd ähvardab Ukraina ,et kui EL ja USA raha ei anna siis ei ole neil riigitöötajatele ja penskaritele raha maksta.Uskumatu ja meil on juba järgmise aasta eelarves Ukrainale lubatud miljonid Eesti rahva maksuraha sisse arvestatud.Ise saame kaela uusi maksutõuse ja makse ,et ukrainlastele palka maksta!Edastan kommentaari ... ukrainlane olla tähendab elamist kellegi teise kulul, süüdistades kõiki oma probleemides nii, et kõik tunnevad end süüdi. See on väga kaval rahvas NSVL aegadest saadik.

Anonüümne ütles ...

Mitte mingit goebbelsi villat Ukraina president pole ostnud!