kolmapäev, 13. detsember 2023

KUIDAS MEIL SIIN SÜNNASID PEETAKSE

Unustasin kirjutada, kuidas möödus Roosi klassivenna Rubeni sünna. Täna tuli meelde, kuna reedel tuleb jälle sünna - sedapuhku klassiõe Yasmina oma :)

Sünnipäevi peetakse meil siin kohalikus pubis/restoranis ning algavad nad kõik kell 17. 30. Või õigemini öeldi, et algab kell viis, ja meie Roosiga läksime siis kohusetundlikult kella viieks kohale, aga kohapeal selgus, et Hispaanias tähendab "kell viis" pool viite ehk siis kunagi pole mõtet kohale minna täpselt õigeks ajaks :D

Nüüd toitlustamisest. Hispaanlased võtavad vabalt ning mingeid lookas laudu siin pole. Lastele on näksimiseks krõpse ning joogiks koola ja fanta. Kuigi ega lapsed laua taga istu. Nemad jooksevad sünnipäeva ajal lõbusalt ringi ning hullavad pubi sisse ehitatud mänguväljakul. Laua taga näksivad krõpse ja joovad koolat elavas jutuhoos emad, kes on oma lastega sünnipäevadel kaasas. Mingil ajal tuuakse laua peale ka kook koos ühe küünlaga, mille sünnipäevalaps ära puhub, kui teised talle "Cumpleaños feliz" laulavad, ja siis hakkab pihta tordi söömine. Püstijalu, sest kel siis aega laua taha istuda, pärast seda on vaja kohe jälle mängima tormata. 

Kinke sünnipäevalapsele ei toodud, kui Roosi välja arvata. Ema ütles, et "poleks vaja olnud," aga Ruben ise oli Roosi kingi üle väga rõõmus ja lausa kallistas teda. Nüüd tahab Roosi ka Yasminale kinki viia ja eks me ikka viime selle, kui teised ka ei vii. Aga loomulikult on see tore, et sellist kohustust ei ole, kuna kõigil ei pruugi kingi ostmiseks raha olla ja siis on ju kurb, kui seepärast peole minna ei saa. Põhiline on ju pidu ning koos mängimine :) 

1 kommentaar:

ann ütles ...

Raha rahaks, aga minu meelest veelgi õigem oleks öelda, "kuna kõigil ei pruugi kingi ostmiseks IDEESID olla". Just ideede puuduse tõttu on minu lapsed sünnipäevadele läinud ainult kaardi ja lilledega.

Eelistaks ka pigem ilma kinkideta tähtpäevi, ausalt öeldes.

Ma ei oska oma lastelegi eriti midagi kinkida enam. Kui lapsed olid väiksemad ja kodus oli vähem asju, oli nagu lihtsam ise midagi välja mõelda või siis oskasid lapsed öelda, mida nad soovivad. Nüüd aga ei tule enam midagi head pähe ja lapsed ise ka ei pruugi aidata, kui neilt küsida - ütlevad "ei tea" või nimetavad asja, mis neil juba on.

Praguse seisuga pole ostnud veel ühtegi jõulukinki. Pea on kingiideedest tühi ja ma ei tea, mis saab :P