esmaspäev, 26. veebruar 2024

HEREMIST JA HIRMUST

Kes vaatas eile Heremi intervjuud Ukraina stuudios? Seal oli üks huvitav koht. Nimelt küsis saatejuht Heremilt, et mida te ütleksite neile, kes Eestis praegu hirmul on ja sõda kardavad.

Herem ütles seepeale, et aga maailmas on ju ka teisi riike, kes elavad hirmsa naabri kõrval - näiteks Iisrael ja Lõuna-Korea.

Jättes muidugi märkimata, et Iisrael on sõjaliselt sada korda võimsam kui Eesti, kelle hirmus naaber Venemaa on Eestist omakorda tuhat korda võimsam. Ning Lõuna-Korea on suhteliselt sama võimas kui Iisrael.

Ehk siis sisuliselt ütles Herem, et Iisraelist sada korda nõrgem Eesti peaks oma tuhat korda võimsama naabri ees sama külma närvi säilitama. 

No teate. Nii ebarealistlikke nõudmisi ei saa ühele väikesele rahvale peale panna. Kõigepealt on üldse vaja luua tingimused, milelle see külm närv tuginedsa saab. Pommivarjendid kõigile näiteks, nagu see on Soomes. Mitte ainult 15le %le, nagu seda loodetakse saavutada Eestis järgmise kolme aasta jooksul.

Teiseks relvad, mida on selgelt liiga vähe, ning kolmandaks abijõud, keda praegusel kujul võib nimetada pelgaks evakueerimismeeskonnaks. 1000 liitlassõdurit on see meeskond, kes suudab evakueerida Eestist Eesti valitsuse ning välisriikide diplomaadid. Kõik. 

Ehk siis enne, kui rahvalt külma närvi nõuda, tuleb teha midagi selleks, et see külm närv üldse tekkida saaks. Iisraelis ja Lõuna-Koreas pole see ka tühja koha pealt tekkinud, vaid selleks on enne kõvasti vaeva nähtud.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Iisrael on ise hirm oma naabritele.
Lõuna Korea on USA käpik ega oma mitte mingit ise otsustamise õigust.
Praegusel juhul on Eesti valitsus hoopis Venemaa ähvardajate pundis. Kui midagi juhtub, siis ise endale kaela kutsunud.

Frei ütles ...

Iisrael ja Lõuna-Korea on mõlemad USA kaitse all, mis on kindlam, kui ainult NATO.
Nimetatud on HiTech riigid, mille jõukuse on taganud ka see, et neid pole rüüstanud reformierakond!:)
Võimas tapleja oleks sõja korral ka Soome, ostes hiljuti 64! F-35 hävitajat (meie uhkuseks on üks tank)!?

Frei ütles ...

Herem on sümpaatne isemõtleja. Ta pole tüüpiline nomenklatuur, kes vaid etteantult räägib/käitub. Huvitavalt vastas ta ka presidendiballil esitatud eksprompt küsimustele, võrreldes sõjaohtu raske haiguse kartusega.

Tõe rääkija ütles ...

Iisrael on kogu maailma hirm ja Herem absoluutselt edastab valesid, mis maailma militaristlikumale riigile on kauslik. Pole sõda ega revolutsiooni, mida juudad ei ole korraldanud. Prantsuse revolutsiooni ajal tapsid nad ohjeldamatult põlisrahvast ja sama tööd jätkasid 20. sajandi alguses Venemaal. Mina peavoolumeediat ei kuula, piisab pealkirjadest, kui tead tõde.