kolmapäev, 13. märts 2024

EESTI MEES! SÕJA KORRAL VALI ALATI PERE!

„Ma ei karda tunnistada, et ma ei taha surra,” ütles Ukraina pereisa Jaroslav, kes üritas eelmisel suvel Ukrainast põgeneda, kuid piiril saadeti ta tagasi, kui esitas võltsitud mobilisatsioonist vabastuse paberid. „Sa pead otsustama, mida sa rohkem armastad, kas oma perekonda või oma riiki,” ütles 32-aastane väikese lapse isa.

Ja see on nii õige. Täpselt nii ongi. Kui puhkeb sõda, siis see on küsimus, millele peab vastama iga mobilisatsioonikutse saav mees. Pere või riik? Kas jään perega või jätan pere ning lähen riigi eest võitlema? Kui rahuajal kordame oma lastele, et nemad on meile igas olukorras number 1, siis sõjaajal eeldab riik, et korraga ei olegi pere enam number 1, vaid hoopis riik. Ehk siis kui vaja valida, kas pere või riik, eeldab riik, et valid viimase.

Mehed! Ärge uskuge seda bullshit'i. Kui olete sama valiku ees, siis alati, alati, alati valige oma PERE. Sellise valiku langetab normaalne, hea mees. Isegi kui propaganda väidab vastupidiust ja ta väidabki alati vastupidist.

Sõja korral valige oma pere. Ma kordan seda veel ja veel - sõja korral valib normaalne, hea mees oma pere. Pere on tähtsam kui riik.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kes sulle sõja ajal valikuvõimaluse annab? Saad kutse ja pead minema. Kui ei lähe vabatahtlikult, viiakse vägisi. Ukrainas on seda juba nähtud küll ja palju.

Anonüümne ütles ...

See ilus põhimõte võimaldab kurjusel alati oma tahtmist saada. Ähvardad naabrit , see võtab oma pere , ja vabastabki agressorile selle, mida ta ihkab. Või äkki peaks Eesti ise ründama nii- ähvardaks Soomet näiteks... sealsed mehed vastu siis ei hakka ja saamegi endale. Hea nali küll.

Anonüümne ütles ...

Lätile võiks küll sõja kuulutada, muidu nad jäävadki meie kalakesi varastama.

Anonüümne ütles ...

Vastakaid tundeid tekitas. Kui palju siis riigi eest üldse sõtta on mindud ja minnakse? Putini Venemaal võibolla mehed lähevad riigi eest.
Aga Eestimaa eest, kolmanda variandina võiks ju küll minna. Siis kaitstakse justkui oma kodu.
Riike on meie Eestimaal olnud ajaloo jooksul palju, kuid Eestimaa on ikka see üks.
Mille eest Irja, teie isa sõtta läks?

Ohjah ütles ...

Soome marssal Mannerheim ütles kord: "Enne kui paluda inimestel riiki kaitsta, tuleb kehtestada elatustase, mida nad tahavad kaitsta"!

Tõe rääkija ütles ...

Kes teab tõde sõdade alustajate kohta, see istub pigem vanglas või sureb peret kaitstes, aga ei lähe teisi rahvaid tapma. Kui kõik nii teeks, keegi armeesse ega palgasõduriks ei lähe, pankurid ju ise sõtta ei lähe, lähedasi sinna ei saada, seega jääb sõda ära. Eriti rõve on see, kui minnakse tööle sõjatehastesse või biorelvalaborisse. Inimesed on ikka õudselt ajupestud. Kuid me nägime, kuidas meedikud külma rahuga, preemiate eest mürgitasid inimesi. Ma teaan juba oma logopeeditööst 30 a jooksul, et vaktsiinikahjustused olid varem peidetumad, nüüd ei saa neid enam varjata. Autism või tekkida ka mõne muun mürgistuse tagajäjel, aga nüüd on selge, et enamus autismijuhte on vaktsiinikahjkustused. Õnneks saab mürke kehast vähemaks, kui teada, mis aitab. On ka täielikke tervenemisi olnud.