pühapäev, 8. september 2024

HEAD VANAVANEMATE PÄEVA!

Ma olen oma vanavanematest nii palju kirjutanud, et postitan täna hoopis oma tädi Endla pildi koos ta mehe Rudolfi ehk Ruudiga. Neil oli üks tütar Ene, kellega nad 44ndal Eestist Saksamaale põgenesid, kui Ene aastane oli. Sealt kolisid nad elama Ameerikasse. Ene oli oma elu jooksul viis korda abielus, aga lapsi ta kas ei tahtnud või tal ei õnnestunud neid saada. Seega ei saanud Endla kunagi vanaemaks. Aga ta oli väga hea südame ja hella hingega inimene, kes külvas oma armastust noorema venna ehk minu isa lastele ja lastelastele. Keda on hästi palju :D Aitäh, kallis tädi Endla, selle vanaemaliku hoolitsuse eest :) 


Pildil Endla ja Ruudi oma Modena kodu ning selle kaldale paisutatud Endla järve ääres. Ruudi nimelt rajas New Yorgi külje all asunud väikesesse Modena linnakesse väikese Eesti kvartali koos oma ja tütre nimeliste tänavate (Rudolf Road ja Ene Road) ning oma naise järgi nimetatud järvega. Ja kutsus sinna elama ka teised eestlased.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Küsimus selle Endla tiigi / paisjärve kohta, tahaks minna oma tütre Endlaga seda vaatama, aga ei leidnud Modena NY kandist?

Inno ütles ...

See peaks olema see: https://maps.app.goo.gl/sL5VhdqSAXRgCG2M8

Inno ütles ...

Seal on veel selline tänav nagu Susi oval, mis on perenime Susi järgi.