reede, 22. juuni 2007

RapidWeaver ajas juhtme kokku

Kõigepealt peaks alustama sellest, et Apple tarkvara iWeb, mida ma möödunud kevadel suure hurraaga kasutama hakkasin, ammendas end õige pea. Lihtsalt päevikusse uute sissekannete lisamine võttis tohutu aja ja lõpuks jooksis programmil juhe üldse kokku, kui mu päeviku maht hakkas ületama ühte giga (baiti).

Ja isegi Apple taibud USAs ei suutnud mind aidata. Kui käisin aasta algul seal ja oma päeviku nende võimsasse arvutisse laadisin, jooksis ka see kokku. Hirmus asi. Mehed vangutasid nõutult pead ja lubasid, et kohe-kohe tuleb iWebi uus versioon. Olen seda nüüd mitu kuud oodanud, aga tulutult. Ilmselt on Apple jaoks olulisemad asjad iTunes ja uus iPhone, mis tõotab kõvasti pappi sisse tuua. Applest on saanud ju rahamasin, pärast suurt mõõna, kus firma pidi peaaegu otsad andma.

Nii ma siis vaatasin ringi ja mitmeid Maci-teemalisi arvutiajakirju sirvides jõudsin programmini RapidWeaver, mis pidi olema parim blogimise tarkvara planeedil. Ma siis tõmbasin selle alla ja ennäe imet, tõesti, töötas kiiresti ja korralikult. Kuni RapidWeaveri meeskond saatis mulle mingi paar nädalat tagasi teate, et on valminud uus ja palju parem ja kiirem variant, versioon 3.6.1. Mille eest kasseeriti isegi raha. Noh, mõtlesin, mis seal ikka, laen alla. Ja kui raha küsitakse, siis peab ikka vägev asi olema. Olen varem mitu korda ämbrisse astunud tasuta asjadega, sest nad ei pruugi töötada ja pärast pole kellegi käest pärida ka: kingitud hobuse suhu ei vaadata.

Aga see uus variant ajas mul juhtme täitsa kokku. Lihtsalt jube. Selle asemel et salvestada ainult uus postitus, laeb see uus RapidWeaver kogu blogi. Sajad failid. Mis võtab aega sajandeid. Asi hakkas sarnanema katsumustega, mille elasin läbi iWebiga suheldes. Ja asi kippus minema üha hullemaks. Ja tõesti, see sissekanne siin on mu vanas blogis viimane. Tegin uue päeviku Bloggeris. Ja olen praegu, algul vähemasti, väga rahul. Hea asi on see, et Blogger on veebipõhine, sinna saame Irjaga teineteisest sõltumatult oma kirjutisi sisestada. Muidu oli ikka nii, et Irja pidi oma loo minu arvutisse saama ja siis mina pidin selle postitama.

Eks näis, kuidas Bloggeris asjad edenevad, Aga igatahes oleme oma uute postitustega nüüd siin. Head lugemist!!

P.S. Lubasin uues blogis ka kommentaarid, aga jätsin omale õiguse neid modereerida.

Kommentaare ei ole: