pühapäev, 16. märts 2008

Panen uuesti üles küsitluse Pekingi OMi kohta, kas Eesti peaks seal osalema

Kuigi olen Hiinast ka siin blogis kirjutanud, võiks see teema viimaste uudiste valguses huvi pakkuda. Viimati arvasid vastanud, et Eesti peaks osalema. Levinud on arvamus, et OM aitab Hiinat paremaks muuta (ilmselt sarnaselt 1936 Berliini OMiga, mis aitas siis Saksamaad "paremaks" muuta). Ehk siis hea on see, kes tugev ja valmis teist maha lööma. Nii nagu spordis, kus kehtib tugevama õigus. Ja inimkond on alati tugevamat austanud. Kui Saksamaa oleks sõja võitnud, siis kiidaks kõik takka, et juudid ja venelased, olid jah ühed lollid, paras, et nad ära gaasitati! Või mis?!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tegelt peaks, milles sportlased süüdi on? Miks neid peab kasutama poliitiliste eesmäride nimel? Hakakem siis kohe Sochi olümpiamänge ka boikoteerima, alati leiab põhjuse-kaksikmoraali pole ju vaja...

Anonüümne ütles ...

eesti võiks boikottida solidaarsusest väikerahvaste suhtes, aga ei tee seda kindlasti. sest olid ju need julged väikeriigid, kes eestit esimesena tunnustasid. eks see on ikka nii, et väikesed võllas suured tõllas. birma hunta tegevus meeleavalduste mahasurumisel mõisteti lääne poolt üksmeelselt hukka ja ma usun, et kui seal olümpiamängud toimuksid, boikotitaks neid ikka võimsalt. aga hiina on ju suurriik ja tohutu potensiaaliga turg, nii et kes see ikka soovib neid ärritada.

Anonüümne ütles ...

Muuga Sadam on peale vene transiidi kokkukuivamist riigi dotatsioonil. Hiinast oodatakse suuri kaubalaevu, nagu omal ajal "valget laeva". Riigi tasandil olümpiamängude boikoteerimist või tiibetlaste toetamist, ei kuule me iialgi.