laupäev, 26. detsember 2009

Mõned kommid perevägivalla teemal: mis on hullem, kas vaimne või füüsiline vägivald

Siin mõned kommid koduvägivalla teemal, reaktsioonina psühhiaater Andres Sild'i kommentaarile, et naiste näägutamisele (vaimne vägivald) ei tohi mees vastata löömisega (füüsiline vägivald), Delfi veebist:

sedasi, 25.12.2009 14:31
Noh jaaahh... On olnud küll mõnikord kange isu eide peal käed käiku lasta aga õnneks pole kunagi seda teinud.Olen leidnud parema vahendi, joon enda täis, siis ei saa psühhoterrorismist suurt midagi aru, mõnus surin on peas ja keres. Elu on ilus, taustaks kostab kaagutamine, mis lõpeb mõne aja pärast, sest ei ole ju mõtet akontaktse zombilaadse tegelasega möliseda. Vahet ju pole, niikuinii teen ainult valesid otsuseid.
Se jutt ei ole mõeldud kurtmisena, vaid nentimisena, elu ikkagi ilus, seda nii kainena, kui täis peaga. Päevad lähevad ka juba kukesammuvõrra pikemaks.


..., 25.12.2009 14:35
Küsimus on selles, kas naise psühholoogilisele vägivallale võib mees vastata füüsilise vägivallaga. Vägivald on vägivald ja ei ole oluline, milline see on. Ilmselt on psühholoogiline vägivald raskem, kuna ei ole nii selgelt tõendatav. Samuti mõjub see inimese psüühikale laostuvalt. On selge, et mehe puhul on tegemist ikkagi ohvri reaktsiooniga naise psüühilise vägivallale. Kindlasti ei ole selles situatsioonis ohver naine vaid hoopis mees.


Mihkel, 25.12.2009 14:37
Pean tunnistama, et pole oma abikaasat kunagi löönud. Aga usun ka seda, et naised, keda lüüakse, saavad ise väga palju ära teha, et seda ei juhtuks. Millegipärast ei kasutata seda võimalust. Mitte alati ei ole mehed naise sinises silmas süüdi. Usun, et põhjus antakse pidevalt naiste poolt ja siis mees ükskord plahvatab. Loomulikult on olemas ka mehi, kes oma naisi ilma põhjuseta löövad. Kindlasti on ka naisi, kes oma meest löövad, aga mees ei lähe ju kuhugile kaebama.

  
Kalle, 25.12.2009 14:57
Võin 100% se kindlusega väita et vaimne vägivald on hullem kui füüsiline. Endal oli mitu mitu aastat vaimset terrorit, manipuleerimist, tunnetel mängimis ... lõpetasin Seevaldis ja kaotasin kõik mis mul oli.


Rainer, 25.12.2009 15:02
sest sina, mees, oled taas paljud asjad, toimingud , oma kohustused , lubadused tegematta taas jätnud!!!!

Jah, aga tihti pole mees neid lubadusi andnud, vaid naine EELDAB, et mees peab neid tegema, sest kõik teevad. Miks võtab naine endale õiguse seada norme, käske, eeldusi?

Olen peale lahutust elanud nüüd juba kuus aastat üksi ja tõesti, naudin sellest iga hetke. Täiesti kindlalt ei abiellu enam iial.



i, 25.12.2009 15:24
vägivald pole alati otsene füüsiline vägivald — nähtust tuleb võtta laiema mõistena. Näidetena loetles ta liikumisvabaduse piiramist ja psühholoogilist alandamist.

Just seda naise õiendamine on. Kuna naiste loogika on erinev mehe omast, siis lähevad paljud asjad sujuvalt mehe "süüks". Tihti mees lihtsalt viiakse viimse piirini. Pole harv juhus, kus naine ise virutab millegiga esimesena. Aga kuna võrdõiguslikkus on sisse viidud vaid naiste suhtes, siis mehi tihti ahistatakse naisametnke poolt, tüüpiliselt naiskohtunike poolt.
Lõhutakse traditsiooniline peremudel, vastu pakutakse aga mingit uinamuinat.


Rainer, 25.12.2009 15:46
NAINEE Saa ometi aru, et see lastesaamine on Teie, naiste iha, samasugune iha nagu meestel on keppimine. Aga ma pean ütlema, et te olete kõva promo teinud ja igasugu moralistid ja religioonid endaga nõusse saanud ja teie emadukssaamise iha, oma järeltulijate nimel mehelt kõige väljapressimise iha ja muud ihad olete te ilusaks ja kõrgeks suutnud rääkida. Naise emakssaamise soov on sama egoistlik kui mehe keppisaamise iha.

Kõige hullem on see, et needsamad tänitavad naised ei riku ju elu mitte ainult oma meestel, vaid emadena on nad samasugused tänitavad ja emotsionaalselt manipuleerivad emad.


üks, noor ja ilus naine, 25.12.2009 15:54
Mehikesed jälle siin ennast õigustamas. Kui naine on tropp ja tänitab ja ei lase elada, siis jätad naise maha, mitte ei lähe kätega kallale. Mis kuradi komme see üldse on niimoodi asju lahendada? Verbaarselt ei oska väljenduda- kätega kallale, elu valmistab pettumusi- kätega kallale, kassapidaja oli ebaviisakas- kätega kallale, ülemus on ignorant- kätega kallale? Inimene, kes ei suuda ennast talitseda on nõrk ja saamatu. Psühhoterroristidega ei ole vaja koos elada, mingisugused äpud olete või? Normaalset naist ei leia ja siis käite siin targutamas. Oma viga, või kuidas. Ilmselt võiksin ka siin järelduse teha, et kõik mehed on sead, aga ei tee, sest minu abikaasa on juhtumisi normaalne inimene, mitte mõni primitiiv ja ei leia mina ka põhjust tema kallal näägutada, inimese moodi, otse ja konkreetselt saab asjad räägitud.
Viimasele, Rainerile, sina peaksid küll ravile minema, ilmselt sul ei funksi ja sellepärast pritsid siin tatti. Ei taha neid sinu väätsakaid küll ükski normaalne naine. Loodetavasti sa ei sigi, idioote on meil juba niigi palju.


to üks, noor ja ilus naine, 25.12.2009 16:15
Mehikesed jälle siin ennast õigustamas. Kui naine on tropp ja tänitab ja ei lase elada, siis jätad naise maha, mitte ei lähe kätega kallale.

Õige naine ei tänita mehe kallal, vaid korjab kokku oma seitse asja ja kolib ema juurde tagasi.


üks, noor ja ilus naine, 25.12.2009 16:47
Sinu naine ilmselt on jalamati tüüpi luuser, normaalsetel naistel on juhtumisi on oma isiklik kinnisvara, oma isikliku raha eest ostetud ja ära vaevu oma kolmesendise vorstikese mittefunksimist tulenevate vihjetega selgitama, et naistel pole ajusid, millega endale ise elatist teenida.
Hämmastavaid isendeid liigub siin ikka ringi. Huvitav, kus te end päriselus peidate või on teiega nagu kesikutevalijatega, keegi ei ole ühtegi oma ihusilmaga nänud aga ometi kusagil urkas nad ju redutavad.
Saage üle juba, nännipunnid, sellist juttu võisite sajand tagasi rääkida, enam ei ole sügavat mõtet, ega sellest kasu ei ole. Eks need ole eesti matshoisase viimased hingetõmbed enne kui toss lõplikult väljas on.
Olen jah noor ja ilus, ilmselt ilusaks ja sportlikuks jään kauaks, suguvõsa viga, õnneks on ka vääriline mees kõrval, mitte teietaoline kompleksihunnik.


JB, 25.12.2009 17:02
Üks noor ja ilus naine, tahan Teile öelda, et vägivalda on mitmesugust. Minu arvates ei pruugi füüsiline vägivald olla alati see kõige julmem. Kõige koletum vägivald, millega ma oma pika elu jooksul olen kokku puutunud, on tavaliselt ikka psühholoogiline. Ja psühholoogilise vägivalla elemente valdab meie õrnem sugu tunduvalt paremini, kui mehed. Tavaliselt on ka nii, et naisepoolsele psühhoterrorile reageerib mees selle relvaga, mida omakorda paremini valdab - füüsilise jõu kasutamisega. Mina ei pea õigeks kumbagi. Kui asi paarissuhtes jõuab vägivallani, siis on ülim aeg asjad kokku pakkida ja kummalgi oma teed kõndida.

P.S. Juba kasutajanimi - üks, noor ja ilus naine, räägib teist endast nii mõndagi. Ilu, nagu kõnekäänd ütleb, peitub ennekõike vaataja silmades. Ennast ilusaks kiita pole lihtsalt ilus


onu, 25.12.2009 17:20
Meestel pole põrmugi keeruline oma naist õnnelikuks teha. Mees peab olema üksnes:
1. sõber
2. partner
3. armuke
4. vend
5. isa
6. õpetaja
7. kasvataja
8. pihi-isa
9. usaldusisik
10. kokk
11. mehaanik
12. kodumasinate installeerija
13. elektrik
14. autojuht
15. kandja
16. koristaja
17. kammerteener
18. torumees
19. puusepp
20. modell
21. sisustusarhitekt
22. seksuoloog
23. psühholoog
24. psühhiaater
25. psühhoterapeut

Ka iseloomuomadused on tähtsad. Mees peab olema:
1. meeldiv
2. sportlik, aga samas
3. intelligentne, aga samas
4. jõuline
5. heade kommetega, samas aga
6. range, samas aga
7. leebe
8. hell, aga samas
9. otsustuskindel, kuid samas
10. romantiline, aga samas
11. mehelik.
12. hea huumoriga ja
13. lõbus, aga samas
14. tõsiseltvõetav ja
15. väärikas
16. vapper, samas
17. kaisukaru, kuid samas
18. energiline
19. hoolitsev
20. loov
21. ideerikas
22. osav, samas
23. tagasihoidlik ja
24. mõistev
25. elegantne, samas
26. järjekindel
27. soe, samas
28. jahe, samas
29. kirglik
30. salliv, aga samas
31. põhimõtteline, samas
32. austusväärne ja
33. üllas, samas
34. praktiline ja
35. pragmaatiline
36. õiglane, samas
37. valmis tegema tema jaoks mida tahes (näiteks pangaröövi vms) ehk siis
38. meeleheitlik (armastusest), samas
39. talitsetud
40. sarmikas, samas aga
41. stabiilne
42. lojaalne
43. terane, samas
44. unistav, samas
45. auahne
46. usaldusväärne
47. austusväärne
48. valmis ohvriteks ning mis peamine,
49. maksujõuline

Samal ajal peab mees pöörama tähelepanu sellele, et ta:
a) poleks armukade, samas siiski huvitatud
b) saaks hästi läbi oma suguvõsaga, kuid samas ei ohverdaks neile rohkem aega kui kõnealusele naisele
c) võimaldaks naisele vabadust, samas siiski hoolitsust välja näidates ja
d) riietuks elegantselt, olles samas valmis kandma naist põlvini mudas, minema rõdu kaudu tuppa, kui ta on võtmed koju unustanud või kinni püüdma ja ohutuks tegema varga, kes on ta käekoti näpanud, kus on eluliselt vajalikud esemed nagu peegel ja huulevõie

On tähtis, et mees ei unustaks:
1. naise sünnipäevi
2. naise nimepäevi
3. teie pulmapäeva
4. teie esimese suudluse aastapäeva
5. naise päevi
6. naise hambaarsti aega
7. teie aastapäevi
8. naise parima sõbranna ja lemmiktädi sünnipäevi

Kahjuks on nii, et isegi veatuim eelnimetatud juhendite järgimine ei garanteeri edu. Naine võib olla näiteks väsinud ideaalse mehe olemasolust tema elus ning võib tunda end mehe mõju all olevat ning seepärast esimese ettejuhtuva kitarrimängijaga putku panna.

Ja nüüd medali teine külg. Mehe õnnelikuks tegemine on tunduvalt raskem.

See tuleb sellest, et mees vajab:
1) seksi
2) süüa

Suuremale osale naistest tunduvad need meeste kõrgelennulised nõudmised äärmiselt orjastavad. Nende täitmine käib üle nende võimete.

Järeldus:
HARMOONILIST KOOSELU ON LIHTNE SAAVUTADA, KUI MEHED LÕPUKS ARU SAAVAD, ET NAD PEAVAD OMA SOBIMATUID NÕUDMISI PIIRAMA.


hetero mees, 25.12.2009 17:29
loen neid kommentaar ja mõtlen, et paljukirutud pededel on ikka kordades vähem probleeme ning võrratult ilusam kooselu! Sarnased huvid - see teeb ju partnerist ka sõbra!


Lollid naised, kes halisevad, 25.12.2009 17:53
Nad ei taha lahku minna ja püüavad meest muuta, kuni nad polegi hoope veel saanud, võtavad nad kogu oma suguvõsa appi, et mehest enda ja oma sugulaste ori tehe ja kui mees vastu hakkab, siis kambaga kabama. Kallid inimesed: ÜKSI EI SAA KAKELDA, mine ära, aga SA JU EI LÄHE, las teme läheb, sa ei anna järele, las tema annab. Vaadake peeglisse kogu oma varjupaiga juraga!!!!


vaatleja, 25.12.2009 17:57
üks, noor ja ilus naine, 25.12.2009 16:47
lugesin... sul on endasti ikka väegadi hea arvamus...aga vaata,sedapole kauaks... ja mõne aasta pärast( kui sa niimoodi jätkad) oled sa üks õnnetu,õel vanamutt ja su praegune"vääriline mees" ütleb sulle lihtdalt head aega...(mina tema asemel teeksin seda juba praegu... )


jantsa, 25.12.2009 18:16
Miks on enesetapu sooritanud eesti meestest kolm neljandikku abielumehed?


MATTIAS, 25.12.2009 19:09
Peab hakkama mehi kaitsma.Nii ei julgegi poisid enam ametlikult abielluda.Kui "head" emad on üles kasvatanud beibed,kes midagi teha ei taha ega oskagi,tulevad perekonnas tahes-tahtmata riiud.Igasugune võrdõiguslikkuse jutt valvefeministide,ja nüüd ka riigiametnike poolt,on moraali lõdvendamiseks ja vesi meediaäri veskile.Mees on loodud ikka meheks,naine naiseks.Ärge kasvatage mingeid sootuid olevusi!On vana tõde-kui mees hakkab naise ihupesu pesema,on abielul varsti lõpp.Ja mitte vastupidi!


rtg, 25.12.2009 19:44
enamus mehi pole mökud, on tänamatuid naisi, kellel too mistahes ette aj ikka ei olda rahul, ja siis see mees ei toogi enam ükspäev midagi, ja naine õiendab veel rohkem


Ats., 25.12.2009 20:54
Kuidas peaksin reageerima olukorrale, kui töölt koju jõudnuna näen põrandal naise poolt ribadeks lõigatud kapitäit oma riideesemeid, kaminas põletatud jalanõude metallosi ja puruks pekstud kodutehnikat? Kas selle eest tehakse pai? Abipalvetele naerdi(naine on püha).Korrus allpool taob ema 6a. poissi jalaga munadesse, jälle teeme naisele pai, sest laps oli paha ja vääris seda. Tänavavahe edasi tappis naine mehe, et see ei andnud talle kõike palgaraha. Need ei kajastu kuskil. Mis lahti?

9 kommentaari:

Edmund ütles ...

Füüsiline vägivald toob kaasa füüsilisi vigastusi, mille elab kergemini üle, kui vaimse vägivalla tagajärje - tunde, et osa sinust just suri, mis on kõige masendavam tunne üldse. Sinikas silma alt kaob, murtud luu terveneb, noahaav kasvab kinni, aga mis küll raviks psühhoterrorist tulenevaid hingehaavu? Kõik need alandused, pinged, solvangud ja närvesöövad konfliktid jäävadki sinusse sisse, isegi kui sa ei mõtle nendele. Kurb aga tõsi.

Kui inimene ei suuda endale leida elukaaslast, kellega ei pea tülitsema ega maid jagama, siis on abielu kui institutsioon minu arvates täiesti mõttetu. Vaidleksin siiski vastu sellele, kes väitis, et naiste puhul on kõige kurja juur lapsesaamise iha. Mina väidan, et mõlema soo puhul (meestel seksiiha, naistel lapsesaamise iha) on süüdi omandiiha. Suhtevägivaldurid ei oska olla, nad üksnes soovivad inimest omada. Mees võib suhtuda naistesse kui vallutustesse ja naine võib meestesse suhtuda kui kullaaukudesse. Either way, it's fucked up.

Endal kogemus puudub, aga meestele, kes otsivad sobivat elukaaslast, annaksin ühte väärtuslikku nõu, mida olen lugenud kusagilt mujalt. Vaadake naise puhul seda, kas ta on armas inimene. Sest naine, kes kohtleb oma ligimesi heasoovlikult, lahkelt ja südamlikult, olles seejuures uskumatult siiras, on hea ka oma mehe suhtes. Siin, mulle tundub, on eksimisruumi vähem. Kui naine on kas või vähegi uss kellegi teise inimese suhtes, on ta arvatavasti uss ka sinu suhtes.

Anonüümne ütles ...

Erkkile lisaks kaks aspekti:
esiteks annab palju infot partneri kohta ta perekond, ema ja isa omavahelised suhted
ja teiseks pole loota head abielu inimesega, kes vaimselt ei soovi areneda, vaid ainult materiaalset tähtsustab - varem või hiljem raha pärast hakkab üks osapool tõmblema.

Kuid üldiselt on nii, et kui on tugev tõmme ja kiim, siis ......proovi sa kaetud laua taga näljale vastu panna, kui kõht on tühi. Seda keegi ei suuda.Pahelisi poisse armastatakse, sest loodus on asjad nii sättinud: neil on vägev varustus ja nad eritavad emastele selliseid lõhnu nagu ahvikarjas see isane, kes karja valitseb. Kahjuks lihtsalt juhtub, et paljud neist isastest on vägivaldsed, ka vaimselt, kuna paljude partneritega koosolemist meie kultuuriruumis nimetatakse prostitutsiooniks, mitte haaremipidamiseks. Süütunnete tõttu ründab süüdiolija esimesena, sellesse võrku mässib ta end aina ja aina. Kuna vägivalla all kannataja on taolises suhtes kogenud ka õnnelikke hetki, püüab ta seda partnerit muuta. Igaüks vihastaks, kui teda muuta soovitakse. Vägivaldse suhte korral ei aita süüdistamised, see tuleb lihtsalt lõpetada.

Anonüümne ütles ...

Kiirabitöötajad näevad väga tihti juhtumeid, kus naine on meest tõsiselt vigastanud kuid need juhtumid ei jõua ühtegi statistikasse.

Eestis puuduvad ka meeste turvakodud ja nõustajad.

Tihti pole mehel vägivallatseva naise juurest mujale minna, ku tänavale. Tagajärgi näeme iga päev.

Miks suhtub eesti Riik meestesse kahepalgeliselt? Kas mehed polegi inimesed?Kas neil puuduvad tunded ja eneseväärikus? Kas tõesti on KÕIK eesti mehed süüdimatud joodikud ja jõhkardid? Kas kõik mehed on ise oma hädades süüdi?

Unknown ütles ...

Igal konfliktil on alati kaks poolt.

Anonüümne ütles ...

Väga head, võrdse kaalukusega loetelud! Mul peres nõudmised samad, kusjuures puudu jääb vaid seks ja söök.
Jõudu!

Anonüümne ütles ...

jah, vaimse vägivalla all nutad iga päev, füüsilise all aint siis kui haiget saad.Tavaliselt käivad need koos. Mees oli mul psühhoterrorist, mina vastasin talle peksuga. Elasime õnnelikult koos kuni tema surmani.

Anonüümne ütles ...

To kordo:

Vägivallaks ei ole vaja kahte osapoolt! Sinu kasutatud "mõttetera" on tühi ja banaalne sõnakõlks.

Konfliktne inimene loob konflikti ise, hoiab seda ise üleval ja üritab ka ise "lahendada". Vägivallatsejale on vaja vaid objekti kelle kulul ennast teostada. Selles mõttes on jah vaja kahte inimest.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Naised on maailma ilusaimaid olevaused ja iga normaalne mees tahab ise anda endast kõik,et naine oleks õnnelik...aga tuleb arvestada,et naiste organismis on sees see iseloom mis on üsna metsik ja see loom on emakas...Mehed peaksid õppima süvendatult emaka ehitust ja funktsioone ja toimet naise organismile ja kõiki neid teisi eripärasusi sest naiste emotsioonid tulenevad emaka tegevusest aga mitte naise ajutegevusest...ja nõnda ongi siis ,et mees kes tahab,et ta naine oleks õnnelik peab tegelema tema emaka õnnelikuks tegemisega...ja muidugi kui on juba lapsed siis muidugi naine on laste ori ja siis on veelgi hullem lugu sest lapsed need on pöörased ja nende soovid tulenevad reklaamist ja multikatest ja ümritsevast maailmast ja neid kõiki täita on mõttetu sest ärimehed kasutavad ära teie lapsi selleks,et teilt välja pumbata raha...
Kui naine teab,et ta saab kasutada elektrit piiramatus koguses siis ta paneb oma napi mõistuse(või emaka) tööle ja ostab roboti mis teeb ära kõik kodused tööd...nii,et naine saab keskenduda vaid oma emaka rahuldamisele...

Anonüümne ütles ...

Olles erialaselt õppinud õigusteadust ning kursis ka sotsiaalsete kõrvalekalletega, julgen täie veendumusega väita, et naised on palju julmemad kui mehed.

Mehed on kärmemad reageerima, naiste reaktsioon võib aga olla lausa deemonlikult õel ning eriliselt pikaajalise loomuga.

Tuletaksin meelde, et naiste käes seisab siiani rekord oma ohvri (muideks, meesterahvas oli ohvriks) suhtes antud noahoopide arvus. Tegemist oli Ca 200 noahoobiga. Antud meesohver oli üsna juhuslik, polnud tegu mingi pikaajalise psühhoterrori tagajärjega.

Ka oskavad psühhoneuroloogiaga põhjalikumalt kokkupuutuvad isikud jutustada tegelikke ja reaalelulisi tendentse (jätame marufeministid välja).

Häid pühi!