laupäev, 19. detsember 2009

Pakun tasuta juriidilist abi

inimestele, kellelt pank (Swed, SEB jne) on võtnud kodu, aga kes on sellegipoolest pangale võlgu ja peavad, hambad ristis, kõrge intressiga laenu edasi maksma.

Leian, et selline olukord, kus pangad sisuliselt pärisorjastavad inimese ning panevad kõikide majandusbuumi ajal võetud laenude ja tagatisvarade vähenemise riski inimeste kanda, kuigi nad ise pressisid inimestele need laenud peale ega hoiatanud neid tagajärgede eest, on ülimalt ebaõiglane ja ülekohtune.
Arutasime Innoga täna seda teemat ja leidsime ühiselt, et inimesed, kes on sattunud olukorda, kus nad peavad pangale surnud hobust kinni maksma, vajavad kaitset. Ja leidsime ka seda, et majandusbuumi ajal võetud laenu ja tagatisvara vähenemise eest peab vastutama ka laenuandja, s. o pank.

Pankadel on õigus saada tagatisvara, aga ei pennigi rohkem. Sest kõikidel laenulepingutel on kaks poolt, laenuandja ja laenuvõtja. Tagatis selleks seataksegi, et kui laenuvõtja ei suuda laenu tagasi maksta, siis saab laenuandja tagatise. Laenuandja peab tagatisega leppimisel arvestama ka tagatisvara väärtuse võimaliku vähenemisega. See on tema risk.

Seega - kui vajate ise abi või teate kedagi, kes vajab abi, siis pöörduge julgesti minu poole. Lähme julgesti pankade vastu!

Tasu ma esindamise eest ei taha, sest inimestel, kellelt on võetud kodu, ei ole midagi. See on minu jõulutegu :). Andke endast teada, hädalised! Meiliaadress on: irja.tahismaa (ät) gmail.com

Mõtleme koos, mida teha, et Eesti rahvas Rootsi pankade pärisorjusest vabastada.

PS Konfidentsiaalsus garanteeritud. Kui keegi tahab oma lugu ka kohvikurahvaga jagada, siis ka see võimalus on olemas - kas oma nime all või anonüümselt.

82 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"kuigi nad ise pressisid inimestele need laenud peale ega hoiatanud neid tagajärgede eest"

mismõttes need laenud täpsemalt peale pressiti? et kui pangas käisid siis teller küsis iga kord et "ega te äkki laenu võtta ei soovi"? või et sõbrad kõik ostsid endale uue ilusa elu võlgu ja siis tekkis endal ka psühholoogiline surve?

Anonüümne ütles ...

Laenu otsuse on ikka inimene ise teinud, pealegi laenamisel oli enamuse laenajate soov võimalikult suur laen pangalt välja petta, et heaks eluks ja luristamiseks ka raha jääks.

Aga nojah, nurgaadvokaat Irja juriidiline abi on nagu ta on, kui peaksin kellegiga kohut käima, siis vastaspoolele soovitaks.

Täielik häbiplekk Tartu Ülikooli juurateaduskonnale.

Inno ütles ...

Mina ütleks siia lisaks, et justnimelt pressiti peale. Igast uksest ja aknast topiti laene, pangas tellerid küsisid, ega laenu ei taha, panga-automaatidest, vaateakendelt, tele-ekraanilt, ajalehtedest-ajakirjadest, raadiost ja veebist vaatasid vastu kodulaenu reklaamid. Pangad ise hindasid kinnisvara üles, et saaks rohkem laenu anda.

Anonüümne ütles ...

no aga siis tehti ju reklaamikampaaniat lihtsalt, mitte ei pressitud peale. kui sulle tänaval 10 plakatit vastu vaatavad, siis see ei tähenda veel, et sa reklaamitavat tarbima oled kohustatud.

Unknown ütles ...

Mõte ise on Teil hea. Samas, kes kurat käskis laenu võtta. Tavaliselt on tegu kodanikega, kes lepingut lugeda ei viitsi ja pärast imestavad- Sama häda, mis Innol - loll saab kirikus ka peksa. Samas soovin edu, mõnikord peab ka lolli aitama, kuid eeskätt tema oma lolluse eest.

Anonüümne ütles ...

Igajumala kord kui olin oma tavaasjad pangaga jonksu ajanud, algas telleri poolt MEELETU AJUPESU.Ja ikka laenude asjus.Et kas te ikka olete oma laenupakkumistega tutvunud ja pla pla pla.Justkui oleks ise olnd täis kirjaoskamatu.Vägisi jäi mulje, et vastasel korral näidatakse tellerile ust, kui klienti surnuks ei räägi...

Inno ütles ...

Tegemist oli kodu ostuks võetud laenudega, see pole mingi äri, vaid tehing aastakümneteks.

Praegu aga koheldakse kodulaenuklienti samamoodi kui mingit börsispekulanti.

Kui pank annab laenu 25-aastase tähtajaga, siis maja müügi puhul peaks arvestama selle maja hinda 25 aasta pärast. Kui pank tahab seda maja kohe müüa, siis peab ta kliendile vahe kinni maksma.

Inno ütles ...

Ma pole ka kuulnud, et pangad oleks kliente hoiatanud võimalike riskide eest, mis näiteks juhtub siis, kui tagatisvara väärtus langeb alla laenusumma, ja kliendil napib raha, et maksta igakuiseid laenu tagasimakseid.

Anonüümne ütles ...

igal lepingul on hulga hulga hulga igasugu lisapabereid. väikeses kirjas ja puha. lugege ikka kõik läbi. kirjutatakse umbropsu alla ja pärast nutetakse.

Anonüümne ütles ...

Ma olen kindel, et vastav stsenaarium on reguleeritud iga laenulepinguga. Kui võtad kolmekümneks aastaks laenu, siis tuleb leping läbi ka lugeda. Tavaliselt loeb notar selle ette.
Mõte on tüüpiline kesikute demagoogiajura. Süüdiv inimene ei saa oma lolluses kuidagi süüdistada teist tehingupoolt, kui ta ise seda tehingut soovis ja selle sõlmis.
Nõustun täielikult inimesega, kes 19:54 on kirjutanud, et TÜ peaks häbenema, et on Irjale diplomi andnud.

Anonüümne ütles ...

Minule aga tuli meelde kunagi aastaid tagasi vanainimesi hullutanud Feje Räim, kes seletas kõikidele soovijatele, kuidas omandireform kohe-kohe peatatakse ja kõik saavad oma korterid erastada. Paljud lollakad jäidki uskuma ja loomulikult ei võtnud end sundüürnikutena arvele.

Nüüd siis on turule tulnud uusi tegijaid - Irja Tähismaa, kes lubab kõikidele laenuvõlglastele kodusid tagasi.

Juriidiliselt on tegemist täiesti absurdse nõudega. Kinnisvara läheb sundmüüki alles peale seda kui on laenumaksed tasumata jäänud. Parem võta ette projekt, et põhja lasta valitsuse plaan lõpetada kodulaenu intressidelt tulumaksu tagastamine. Sellel võib hoopis rohkem sisu olla.

/harrastusjurist/

Anonüümne ütles ...

"Ma pole ka kuulnud, et pangad oleks kliente hoiatanud võimalike riskide eest, mis näiteks juhtub siis, kui tagatisvara väärtus langeb alla laenusumma, ja kliendil napib raha, et maksta igakuiseid laenu tagasimakseid."

kas selliseid asju laenulepingus ja muudes (avalikult kättesaadavates) materjalides ei olnud kirjas?

Inno ütles ...

Harrastusjurist kirjutas:
"põhja lasta valitsuse plaan lõpetada kodulaenu intressidelt tulumaksu tagastamine"

Feja Räim just sellise asjaga tegeleski.

Samas Marcel Vichmann läks Hansapanga vastu kohtusse, pealtnäha täiesti lootusetu keissiga, ja võitis. Äripäeva läks artiklitega SEBi vastu, samuti pealtnäha lootusetu keissiga, ja võitis.

Anonüümne ütles ...

Kõik kodulaenu võtnud on andnud oma isikliku käenduse vara ostuks võetud laenule. Panka siin süüdistada ei saa, sest Laenuöepingud ja selle lisad on loetavas keeles ja seadustega kooskõlas.

Näiteks, kui eraisik pangast laenu võtab sõiduauto tagatisel ja selle "kortsu" sõidab ja seeläbi laenumaksetest loobub- siis selge on ju see, et pangale võlgu jäädakse. Hetkel on "kortsu" sõidetud majanduskeskkond. Selle saab korda kannatlikkuse ja töökusega.

Irja ütles ...

Eks need küsimused (kas pressis või ei ja kes vastutab ja kui palju) saab nüüd kohtus selgeks vaielda :). Kohus otsustab.

Ise arvan, et inimene, kes peab oma kodust välja kolima , on juba isegi kannatanud ning tema edasine nöörimine on shylock'lik.

Võlasuhe lõppeb tagatise äraandmisega, pärast seda on juba tegu pärisorjastamisega, mis on inimõiguste vastane.

Kohtus saab ka viidata Ameerika tavale, kus inimene viib võtmed panka ja asi jokk. Aga eks kohtus paistab, mina olen igal juhul valmis :). Loodan, et pangad kah :).

Inno ütles ...

20:37 anole:
as eraisik on siis süüdi majanduskeskkonna kortsu sõitmises?

Irja ütles ...

Seda, kes häbenema peab, vaatame pärast kohtuvaidluse lõppu :).

Võib-olla saame pankadelt isegi kompensatsiooni nõuda? Kui vastab tõele, et pangad ise käisid inimestele peale, et nad astuks endale kahjulikku tehingusse (jäädes ka pärast tagatisvara äraandmist pangale võlgu), võib arvestada üsna kopsakate kahjusummadega.

Ei ole mõtet ette spekuleerida, kes süüdi ja kes mitte. Eks see selgu kohtus. Minul igal juhul pankade ees hirmu pole. :)

Irja ütles ...

Ma ei saa hädalistele kodusid tagasi lubada, sest kodud olid laenu tagatiseks ja neid on pangal õigus võtta. Aga pangal ei ole minu meelest õigust võtta pennigi üle tagatise. Lubada ei saa muidugi midagi, aga proovida ju võib. :)

Kunn ütles ...

Võlasuhe ei lõppe tagatise äraandmisega. Võlasuhe lõppeb laenu Laenulepingu kohase tasumise, aegumise või laenanud isiku surmaga.

Pangad on laenutaotlejatele vastu tulnud ja neid heas usus aidanud kodu soetamisel. Nenede üksikpankade õlule veeretada üleüldist majanduskriisi ei saa...

Küll aga saab Force Majure- le osutada.

Irja ütles ...

Jah, see force on ülemaailmne majanduskriis. Aga nagu ütlesin, eks kohus otsustab.

Irja ütles ...

Ja - tegemist on force majeure'iga :)

Anonüümne ütles ...

Ei noh päeva parem nali, Irja pakub juriidilist abi. Inno end Rooma paavstiks pole pidama hakanud? Mania grandiosa, ehk tasuks valgete kitlitega onudelt ja tädidelt Teil abi otsida?

Kunn ütles ...

Muideks antud küsimustes on päris mitmed nimekad juristid kohtusse pöördunud pankade vastu laenu võtnuid esindades, aga kohus on siiani otsustanud, et pangad pole seadust rikkunud.

Üldiselt, jätame selle teema rahule!

Las olla nii, kuis on ja kõik on rahul.

Anonüümne ütles ...

Irja võik ikka oma võimetekohaste liistude juuurde jääda ja kirjutadi luuletusi Pihli türast. Kohtusse pole sellel tibinal küll asja. Kurb see elu küll kui inimesel puudub enesekriitikavõime täielikult.

Anonüümne ütles ...

Liisingautodega on ju sama lugu, ei jaksa 3 kuud maksta, võtab pank auto ja paneb müüki. Hetkehinnad on nii madalad, et müügist saadud tulust ei piisa ja jäädki pangale kõvasti võlgu, käid jala ja maksad nagu surnud hobust edasi.
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

No on ikka pasakari siin koos kyll...Delfis ja mujal ei jõuta ära nutta enam, et KUNA TÕSTAB EESTLANE MÄSSU????
Ja nyyd kui keegi arendabki midagigigiiii põlve otsas on ta vaja juba mutta trampida...
Sööge sitta.
I&I ANDKE TULD.
P.S.Ma ei ole keski pooldaja...

Anonüümne ütles ...

ei siin muu ei aita kui ameerikasse kolimine. laenuseadus on seal tõesti inimlikum ja loogilisem. samas pole aga sellist sotsiaalsüsteemi nagu põhjamaades. eestis pole aga kahte kumbagi. täitsa pupu-maa

Anonüümne ütles ...

ega irja juriidiline abi ei olegi rohkem väärst kui tasuta

Anonüümne ütles ...

mupmupmupmup, kuidas on lugu teie Postimehe keissiga.? Inno pole oma ausat nime tänaseni tagasi saanud (seksihull pervo endiselt!) ja Irjast pole kah kasu olnud. Alles see oli kui käis jube sõda Maksimka, PM ja Norra kontserni vastu- tulemus null. Ma küll ei usaldaks end sellise "juristi" kätte. Peale selle on alati võmalus, et Tühismaadel saab mingi salapärasel põhjusel kliendist kõrini ja siis te alles saate endale sita kaela.

Anonüümne ütles ...

Ega ikka päris nii olnud ka, et pangad vägisi laenu oleks toppinud. Pigem ikka vassiti hindamisaktidega ja sissetulekutega jne, et see laen kuidagi kätte saada, et ikka naabrist parem olla. Ja kui pank taotluse tagasi lükkas, oldi surmani solvunud ja otsiti igasugustest bigidest jne abi. Kas mitte teie isegi hansast (swedist) sebi üle ei kolinud, kui hansa teie laenutaotlust ei rahuldanud? Justkui meenuks mingi selline hädaldav sissekanne siin kunagi. Nüüd muidugi kipub sinnapoole, et hansal oligi õigus, kui teie laenusuutlikkuses kahtles, aga ennast on ju raske kriitiliselt kõrvalt vaadata, kas pole?
Oli jah selline aeg, kui igaüks arvas, et miljonilaenu võtmine on inimõigus, aga nüüd on see õnneks läbi.

Anonüümne ütles ...

Kahtlustan, et see Ira "tasuta abi" lõpeb hiljem täiendavate nõuetega kaebaja suhtes :)

Anonüümne ütles ...

Ja see "anonüümsus garanteeritud" on kah päris julgustav :)

Anonüümne ütles ...

Irja: "Kohtus saab ka viidata Ameerika tavale, kus inimene viib võtmed panka ja asi jokk. Aga eks kohtus paistab, mina olen igal juhul valmis :). "

No vat see on tase! ;) Ilmselt Irja luuletas või keppis sel ajal kui ülikoolis tsiviilõiguse põhimõtteid õpetati. Sellise "juristi" eest julgeksin küll kõiki hoiatada. Hea, kui sellise "tasuta õigusabi" kasutaja pärast omadega nulli jääb, pigem tuleb tal vastaspoole kohtukulud kinni maksta.

Anonüümne ütles ...

Ise te ei jaksa kurkigi osta Säästukas, mis abi TEIST finantsasjades on?

http://www.perekool.ee/index.php?id=36679&class=forum_schnell&action=view_post&post=6004233

Toomas ütles ...

Aga, kullakene, lähedki kohtusse mõne õnnetuga ja kaotad....,kes siis kohtukulud õnnetu võlgniku eest tasub, sina või...???
Või võlgnikul veel üks arve juures....

Anonüümne ütles ...

Mittetulundusadvokaat...

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Kelle vastu sa lähed, sa pole advokaat, sa ei või kedagi kohtus esindada...

Mis alusel sa lähed ? Oled võlaõigusseadust üldse lugenud ? Mis vastuolud on näiteks Swed-i laenulepingutel, et oleks alus kohtusse minna ?

Kui keegi on väga väga loll ja otsustab sinu abi kasutada, siis tulemus on :

1. 100% kindel, et kaotab protsessi
2. Maksab oma advokaadi, panga advokaadi ning kohtukulud kinni. Mis on oleneb kui palju Irja soovitab venitada nii, 100 tuhat krooni võib lausa kuluda.

Irja jää ikka oma liistude juurde - luuletamine.

jevlampi ütles ...

Kui ikka asjad puhta pekkis, siis võiks ju vähemalt arutada asju? Liiatigi paistab siin kogunevat enamgi juuraharituid! Keegi ju ei sunni kohe kohtusse kappama. Ja mida rohkem rahvast koguneb, seda vähem tuleb igaühel ka oma potentsiaalselt ebaõnnestunud katselt "kooliraha" maksta?

Anonüümne ütles ...

inimesed ise lolllid, sidusid isegi oma krediitkaardid kinnisvaraga. mõistust on vaja, mitte süüdimatuse tunnistamist

Anonüümne ütles ...

../Konfidentsiaalsus garanteeritud/...

See lause on ikka päeva nael. Irw, kohe usaldus tekkis Teie vastu.

Anonüümne ütles ...

Inimesed ,miks te nii kurjad olete oma ''loll saab ka kirikus peksa'' jutuga ?

Minu meelest ei peaks loll peksa saama, peksa saama peaksid hoopis arrogantsed jms. tüübid, korralik keretäis tooks neid ehk maa peale tagasi. Tegelikult on see lausa kohutav, milliseid seadusi suures rahahimus meil pankade kaitseks vastu võeti. Inimene tegi sissemakse, maksis paar aastat laenu ja nüüd masu olukorras selgub, et ka peale maja müüki jääb ta veel aastateks võlgu ? Sorry aga antud juhul ei huvita mind absoluutselt seaduses olev õigus, vaid õiglus. Lollus ei ole patt aga liigne kasuiha on seda minu jaoks kohe kindlasti.

Anonüümne ütles ...

Räägi, Türja, parem lähemalt, miks päkkmunn sinu targal juhtimisel hüvitise nõudmisest loobus? Kus on "protsessil ajakirjanikuna viibinud" (hirnu herneks) Urro enneolematud šedöövrid võitlusest õiguse ja õigluse eest Eesti Vabariigis?

Kas selle põrumise advokaat oli samuti Türja?

Rahvas ootab huviga uusi raporteid teie meedia - ja õigusbüroo uutest kangelastegudest, Urro ja Türja. Ärge häbenege! Laduge aga välja, kui palju te veel hävingut ja epic faile lõiganud olete?

Praegu, vaadake, on veel mõned lollid kõhklejad, kes Türja geniaalsetes advokaadivõimetes veel päris kindlad ei ole ega taha ka suure entusiasmiga pankadevastasesse võitlusse tormata. Veenge nad ümber, teie teod räägivad ju enese eest ise!

Anonüümne ütles ...

Pangad justnimelt PRESSISID inimestele oma laene kaela, nagu Inno õigesti märkis, reklaamikampaaniad on sisuliselt psühholoogiline rünnak inimese valikute mõjutamiseks.

Mäletan väga hästi, kuidas pangatellerid pidevalt buumi ajal laene soovitasid võtta, kui nendega asja oli. Selge see, et nad ei teinud seda suurest soovist aidata. Samuti mäletan massiivseid tele, tänava ja internetireklaame mis kõikvõimalike laene meelitasid võtma, tekkis õhustik, nagu olekski laenu võtmine sama normaalne tegevus nagu tarbimine.


Teine asi, mis tuleb meeles pidada on see, et pank, laenates oma niiöelda raha välja, ei võta seda oma reservidest, vaid sisuliselt tühjast kohast, ehk ÕHUST, lisades paar numbririda su elektroonilisele pangakontole.

Seetõttu ei kaota pank sisuliselt MIDAGI, kui ka kõik inimesed ei suuda neile tagasi maksta, aga neil on õigus arestida su vara, kui sa laenulepingut ei täida.

Siin on raske midagi soovitada, peale selle, et inimesed mõistaksid et nende rahakottide peale käib suur mäng, nendest palju nutikamate ja halastamatute jõudude poolt.

Inimesed peaksid ärkama üles meedia poolt süstitavast tarbimishüpnoosist ja hakkama oma peaga mõtlema. Ja esimene asi, mida kõik peaksid tegema, on lülitama välja televiisorid ja raadiod, sest meedia pole sinu sõber. Tema rahvavalgustuslik tegevus jäi pöördumatult papa Jannseni aegadesse. Kaasaegse massimeedia eesmärk on sind lollitada, hüpnotiseerida tühise meelelahutuse manipuleerivate uudiste kaudu passiivseks tarbivaks ja mõtlemisvõimetuks lambakarjaks, kes arvavad, et et nad on vabad.

ÄRGAKE!

ja minu poolest tasuta elektrit kõigile jõulukingiks...

Anonüümne ütles ...

Urro urroks ja Türja türjaks, aga pangad tuleb allavett lasta küll. Kui muidu ei saa siis pomme panna vms.

See, et inimest kooritakse peale seda kui ta on uba võtmed pangale tagastanud ... teate, mina isiklikult seoks pommivöö ümber ja laseks selle kontori koos endaga õhku.

USAs kus on karm elu, ei tehta nii. Tehakse sind lagedaks küll kui naiivne oled, aga ei orjastata eluks ajaks. Eesti on ikka üks rõve türastamise maa. Jube.

Anonüümne ütles ...

Irja võiks alustada Liis Haavli ohvrite kahju hüvitamisest. Kui seal naha soojaks saab, siis edasi Rootsi pankade kallale.

Anonüümne ütles ...

Internetidokumentaal Zeitgeist, mille suur fänn ka siin kommentaarides tegutseb, teeb puust ja punaselt ette, kuidas kaasaegne rahasüsteem toimib ja kuidas pangad pettuse teel inimesi võlaorjadeks muudavad. Ning samuti ka religioonide lätteid ja nende inimese mõistust vangistavat olemust.

Tema noor looja Peter Joseph ei mõelnud neid asju ise välja, ta toetub oma filmis peamiselt Jordan Maxwellile, mehele, kes ligi viiskümmend aastat uurinud ühiskonna toimemehhanismide telgitaguseid ja esinenud sellel teemal loengutega...

Näiteks kas te teate, et enamik uudiseid maailmas toimuva kohta vahendab teile kas Reuters või Associated Press (AP). AP kuulub Reutersile ja see firma omakorda Rothschildide pangandusdünastiale.

Seejärel mõelge, miks te kuulete pidevalt uudiseid Iisraelist, aga väga vähe näiteks Ruanda kohta, kus on toimunud viimase paari aastakümne suurimad veretööd.

Anonüümne ütles ...

Tjah, ega siin muud ei aita kui üks surakas tasuta elektrit...

Anonüümne ütles ...

Ei tahagi neid kommentaare lugeda üks värdjate kari.Aga selge on see,et värdjad värisevad irja Tähismaa ees.

Anonüümne ütles ...

Koosakas, paistab et sulle kuluks ära üks tasuta lobotoomia :)

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Uskumatu,kui ilus...selle peale tuleb mul silme ette filmist "Suvi" tseen Kiire ja Teele kihluspeost kus Teele ütles:"Ja mina omalt pool lisan,et Kiirel on hea süda"
Ja seepeale Lible ilme oli selline nii nagu ta oli ja ütles:
"Ei noh siis pole muud kui Elagu!"

Anonüümne ütles ...

Marcel Vichmann on üks tavaline varas kes kasutas oma varguse läbiviimisel ära selle, et kahjusaaja pool ei kindlustanud end tekstiga varasjuristi vastu.

Anonüümne ütles ...

see loll, kes prokuratuurist kinga saanud mongoloidi endale esindajaks värbab, väärib küll darwini auhinda. loodan, et mõni kuulsuse narr teeb selle ära - saame näha uue reality-staari sündi ja hävingut.

/thi/

Unknown ütles ...

Mul üks provokatsiooniline küsimus, Irja, mitmes ts.asjas sa kohtus klienti esindanud oled ja mitu neist võitnud?

Anonüümne ütles ...

Ärge parastage. Juhul kui Irja Tähismaa öeldut siiralt mõtleb ning kas või ÜHTE inimest aitab, tuleb talle siiralt kiitust avaldada.

Muide terve hulk noori võtsid nn. majandustõusu (loe:mulli) päevil suurpankadelt õppelaenu teadmisega, et RIIGITEENISTUJATE ÕPPELAENU HÜVITAB RIIK. Laenuvõtmist ei propageerinud toona mitte ainult pangad vaid väga jõuliselt ka õppeasutused ja riigiametnikud.

Siret ütles ...

Jah, Suur Pank tule ja mõõga ja väevõimuga pressis inimesele pangaorjuse peale...

Anonüümne ütles ...

Irja kas sa tead, et õigusteenuse pekkumisega kaasneb ka vastutus. Vähemalt moraalne. Mis siis saab kui tänu sinu oskamatule õigusabile inmene kaotab kohtus - talle jäävad ka vastaspoole juriidilised kulud. Kasust on hoopis kahju sündinud, võlad vaid suurenevad kohtukulude võrra. Parem kirjuta oma roppe ja rõvedaid luuletusi edasi ning hoia kohtusaalist kaugemale - see ei ole sinu tase. Pakkudes olematu kvaliteediga õigusteenust sa petad potensiaalseid kliente.

Anonüümne ütles ...

Ma ei paku kellegile tasuta elektrit, meenutaks vaid kommi-meestele ja -naistele Oskar Looritsa paguluses öeldud sõnu "Vajame templipuhastust. Ilma eetilise renessanssita hävineme igal juhul..."

Eesti ühiskonna sisuline viga on et poliitilised ning majanduslikud küsimused on olnud viimased sada aastat esireas ning vaimsed ja moraalsed küsimused on olnud unaruses. See aga on viinud Eesti rahva ning riigi katastroofi-eelsesse situatsiooni.

Sergei Soldatov, põrandaaluse antisovetliku vastupanu üks juhte ja rajajaid, juhtis 1990. aastal ajakirjas Vikerakaar tähelepanu neljale väärnähtusele Eesti ühiskonnas:

1. vaimsel tasemel:
-ajalootunnetuse ühekülgsus (rahva teadvuse müütidega nuumamine eliidi ja haritlaskonna poolt vaid soodustab eesti rahva allakäiku)
-pime välismaa kummardamine
2. kõlbluse tasemel
-võõravereliste sh. oma naabrite vihkamine
-kaasinimeste (eeskätt teiste eestlaste)haiglane kahtlustamine ning umbusaldamine (diabolism-vn. kr. k. diabole-kahtlus, umbusk)

Sõimake, naerge, naeruvääristage kuid need probleemid on olnud eesti rahva ja ühiskonnaga kaua-väga kaua. Rahvas kes valib languse ja enesetapu tee, läheb allamäge ning variseb kuristikku. See protsess on aeglane, kuid kui vanker juba kraavis on siis teda sealt enam välja ei kisu.

Anonüümne ütles ...

Tundub, et Irja "jõulukink" vaestele on selline, kus ühel juhul maksab vaene veel lisaks ja teisel juhul saab Irja pappi.
Õpik ütleb selle kohta win win situation.

Irja ütles ...

22:22 - ei kolinud, me endiselt hansas ja väga rahul.

Irja ütles ...

Aga miks teie tõmblete, kulla kommentaatorid? Eks see, kes tahab, pöördub minu poole, ja kes ei taha, see ei pöördu. Olete ikka naljaninad. Ma ei saa aru, millest see tõmblemine, nagu keegi oleks teie enda rahakoti kallale tulnud. Naljakas :)

Irja ütles ...

Või olete pankadest? Sel juhul ma saan muidugi aru. Pangad kardavad, et äkki hävivadki protsessi ;)

Irja ütles ...

Pangad on nagu shylock'id. Ikka tükk liha tuleb inimeselt võtta, vähemaga ei saa ju kuidagi leppida ;)

No aga ärge tõmmelge. Vaatame, mis saab ;)

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

19:48-le
Kuule sa pankur,teed näo,et sa oled asjast kaugel.

Pankade heaks töötavad:
1.Meedia
2.Hollywood
3.Riigikogu
4.Õigusorganid
jne.

Irja ütles ...

Veiko, siiani olen kohtus esindanud ainult Johanit. Eks paistab, kuis läheb. Eks ma õpin tasapisi, enne tegelesin vaid krimasjadega.

Mina ei sunni kedagi ennast esindajaks palkama. Kes tahab, see pöördub. Siiani on huvi olnud.

Riiklikku süüdistust olen ka esindanud, kuid seal võidetud protsesse ma ei pea võitudeks :)

Irja ütles ...

Lõpetuseks - see on igaühe enda otsustada, kas võtta mind esindajaks või mitte. Mina olen välja öelnud, et panku ma ei karda. Seega, kes abi vajab, mina olen valmis :)

Pealegi, mida on inimesel, kellelt pank on niikuinii võtnud kõik, kaotada? Panga kohtukulud? Ärge tehke nalja.

Pealegi on inimesel, kel ei ole raha ega vara, võimalik väga edukalt taotleda RIIGI ÕIGUSABI.

Vat nii.

Anonüümne ütles ...

Irjal on iga nädal mingi uus ja huvitav hobi. Kas vene meediakanalid ei ole veel saabunud intervjuud võtma ja teid haletsema tagakiusamise pärast? Äkki kukuks natuke honorari?

Anonüümne ütles ...

Inimesel on teatud hetkeni võimalik kaotada ka lootus. Seda ei pea kaotama, kui sind kohtus esindab pädev ja mõtlemisvõimeline jurist. Sellest ka siinsed kommentaarid - keegi ei soovita mitte kellelgi palgata sind end esindama, ka tasuta mitte. Eesti riigi vastaseid tegelasi, keda keegi teine pole nõus esindama moraalsetel kaalutlustel, võid sina esindada. Sest sul ei ole moraalseid tõekspidamisi (tegelikult ka analüüsivõimet mitte). Aga kahtlemata pole isegi eelnimetatutel sinuga võimalik võita. Elementaarse lugemisoskuseta esindaja ei saa midagi võita.

Teemavälist kah. Oleks huvitav teada, miks ja kuidas sind proksist välja visati. Võib muidugi uurida ka proksist ja huvi korral ehk uuringi, aga kõigepealt tahaks sinu versiooni lugeda. Kas kõik olid armukadedad seal sinu peale või läksid mehed iga päev kaklema, et kes saab sinuga flirtida, või oli asi su professionaalsetes oskustes? Nende puudumises?

Pangad kahtlemata naeravad laginal, kui keegi neile selle blogikande ette loeb.

Anonüümne ütles ...

Need kommenteerija, kelle poole Irja näppu vibutab, "tõmblevad" sellepärast, et äkki satub tema "lahket" pakkumist lugema keegi, kes pole siin blogis varem eriti käinud ega oma seetõttu ka ettekujutust Tähismaade tegelikust olemusest, sh Irja kui "suure juristi" võimetest. Just selliste potentsiaalsete orkilendajate huvides siin "tõmmeldakse", usun ma.
r

Anonüümne ütles ...

to 16:00

nõustun

Irja ütles ...

Hnorarid on kõik ilusti ära makstud :). FSB, KGB ja kes nad teil veel kõik olidki? poolt. Ahjaa, ja Kremlist saabus ka eile tšekk, alla oli kirjutanud Putja isiklikult :)

Muretsejatele - ärge muretsege :). Teie rahakoti kallale ei tule keegi.

Inno ütles ...

Mõned poodnikud ütlevad ka, kui lähed küsima, miks kaup vaid mõne päeva vastu pidas, et ise olid loll, et ostsid.

Kunagi 1990ndate algul vahetasin Viru hotelli vastas kangi all ühe grusiiniga valuutat rublade vastu, vastu sain rahapaki. Kui selle lahti harutasin, selgus, et tegemist oli nukuga, keerasin ringi, ja mees oli muidugi kadund kui tina tuhka juba.

Pankade käitumine meenutab praegu mõnevõrra sedasama aega.

Irja ütles ...

15:57, muidugi uuri. Ja siis anna teistele ka teada :).

Ma ise olen kuulnud sellist versiooni, et ma olevat kohtuistungi ajal luuletusi lugenud ;)

Igatsugu huvitavaid asju räägivad naised sauna taga. Kui sul aega on, eks mine ja kuula.

Anonüümne ütles ...

A: Kes sind esindab?

B: Irja Tähismaa.

A: Kes?

B: No see Bäckmani advokaat.

Anonüümne ütles ...

..no mis krdi loll jutt et pärisorjastavad..? kui maksta ei jõua/taha..siis tuleb algatada pankrotimenetlus ja kõik....maksejõuetuks muutumine pole sugugi häbiasi....on ju teada tõde, et ärimees, kes pole vähemalt kaks pankrotti üle elanud pole mingi ärimees....
..aga meitel see häbi ja kogukonnamentaliteet..et kui naaber võttis laenu..võtsid ka ise..ja kui naaber hambad ristis viimased sendid pangale loovutab..loovutad ise ka..
.take it easy..

Anonüümne ütles ...

Äkki on asi Irja omakasus - teada on, et kohtus kaotades peab võitja (panga) kohtukulud kandma hageja (võlglane). Irjal ei õnnestu aga praegu Tartu maja realiseerida, hüpoteek ületab aga maja väärtuse. Nüüd tahab Irja ullikeste najal kohtuskäimist harjutada, enne, kui isikliku laenu kustutamist nõuab. pankroti taotleda ei saa, võetakse kõik käest ära

Anonüümne ütles ...

To 18.27 Päris huvitav point Sul...
iluspoiss

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

On olemas kolm toredat asja mis toob inimesed tagasi küladesse ja täidab kõik külad lastega,ning annab kõigile tööd:
1.TASUTA ELEKTER-taastuvenergia seadmetel peale tasuvusaja möödumist hakkab jooksma tasuta elekter.Majanduskomisjon andis rohelise tule tasuta elektrile s.o. iga mees võib asetada oma maja või ühistu maja katusele katuseharja elektrituuliku ja siis tasuvusaja möödudes hakkab jooksma tasuta elekter...
Majanduskomisjon andis rohelise tule elektrituru avamisele http://www.e24.ee/?id=200694
Iga mees võib ise ehitada katuseharja elektrituuliku,materjalide kulu on köömes-vaata www.otherpower.com
2.PEAAEGU TASUTA ELAMUD(TALUD)-talgute korras ehitatud majad päästavad meie inimesi pangaorjusest,vaata www.otherpower.com
3.TASUTA JURIIDILINE ABI:http://innojairja.blogspot.com/2009/12/pakun-tasuta-juriidilist-abi.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

PEAAEGU TASUTA ELAMUD(TALUD)-talgute korras ehitatud majad päästavad meie inimesi pangaorjusest,vaata www.savikodu.pri.ee

Unknown ütles ...

Mnjahh Irja. Mul neid võitusi nii tükki 9 ts.asjades, pluss üks krim, kaotusi 4. Seega, kui hätta jääd, küsi minu meililt abi. Ajude gümnastika kulub ära.See oli muide ka enne heatahtlik küsimus.

Anonüümne ütles ...

to 20 detsember 2009 17:37, üks rida jäi sul lisamata:

A: Ahah. Kuule, ma pean nüüd tõesti minema. Ja tead mida? Ära mulle palun enam helista, eks?

andi ütles ...

eestlased on ikka kuradima targad-jääb mulje- kui lugeda kommentaare...- eriti parastajad, kes teadsid täpselt mis juhtub ja veelgi enam- mis tuleb...aga nad ei ytelnud seda teistele!

oo jumal, miks sa oled kõik elusolendite halvad omadused yhele väikesele rahvale kaela pannud!?

Anonüümne ütles ...

jajaa, võta see petis rämmel-vemmal ka punti. siis alles hakkab tasemel õigusabi tulema :DD