reede, 4. märts 2011

Eestil seoses Sumitomo Mitsuiga kurvad kogemused

Sumitomo Mitsui on see pangagrupp, mille vahendusel müüb Eesti oma saastekvoote, ehk AAU-sid - 1 AAU võrdub ühe tonni CO2 emissiooniga. Kokku läheb müügiks kvoote ligi 5 miljardi krooni eest. Huvitav on see, et Sumitomo Mitsui pangagruppi kuulub ka kurikuulus Daiwa pank, mille kaudu püüdsid Hoiupanga endised juhid üle 10 aasta tagasi panka oma taskusse kaaperdada, võttes Jaapani pangalt ilma Eesti keskpangalt ja Hoiupanga aktsionäridelt luba küsimata Hoiupanga tagatisel 225 miljoni krooni suuruse laenu. Meenutuseks, selle kohustuse võtmine tähendas Hoiupangale hukku, ent Hoiupanga endaga liitnud Hansapank jäi sellest 225 miljonist ilma, kuna läbi eri skeemide õnnestus see summa oma taskusse pista Hoiupanga endisel juristil Marcel Vichmannil, kellest on nüüdseks saanud Go Grupi ja mitmete teiste ettevõtete omanik, ühtlasi sai tehing Vichmanniga saatuslikuks Rahvaliidu juhile ja endisele keskkonnaministrile Villu Reiljanile, Vichammnile ärisid poolmuidu oma Rävala pst maja maha ka Eesti ametiühingud.

Taustaks: Sumitomo Mitsui pangagrupilt saadud raha eest muudab valitsus mitmete riigi- ja omavalitsusobjektide soojapidavust. 10 miljonit AAUd läks ka Mitsubishi Korporatsioonile, mille eest saadakse juba käesoleva aasta lõpuks 507 elektriautot Mitsubishi EV ning rajatakse elektriautode laadimisjaamade võrk üle Eesti.

2 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Mitsubishile kingitakse mega miljardid...
PÄIKENE KINGIB MILJARDEID... Eestis on samapalju päikest kui Prantsusmaal,ka sombuse ilmaga päikesepaneelid annavad elektrit.
http://solarchargeddriving.com/news/solar-carports/427-solar-carport-revolution-is-underway-in-us.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ma sain valesti aru,eks ju.
Kas Eesti riik on selle 507 elektriauto Mitsubishi EV ning elektriautode laadimisjaamade võrgu omanikuks vää? Või kes?